Politie Amsterdam-Amstelland

Update: Bloedverlies en hersenletsel doodsoorzaak / Waterleliegracht (31/12/07)

Vandaag maandag 31 december heeft sectie plaatsgevonden op het stoffelijk overschot van de man die afgelopen zaterdagavond zwaargewond raakte aan de Waterleliegracht. Uit deze sectie komt de voorlopige conclusie dat het slachtoffer vermoedelijk ten gevolge van hersenletsel en bloedverlies is overleden. Hieronder het persbericht van maandagochtend 31 december: Update: Rechercheteam zoekt getuigen na geweldsincident / Waterleliegracht-Bellamyplein Het rechercheteam van Bureau Opsporing District West heeft enkele vragen aan het publiek in verband met de dood van een 67-jarige man. Het slachtoffer is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden die hij opliep op de Waterleliegracht afgelopen zaterdagavond.

De rechercheurs zijn nog steeds op zoek naar getuigen van dit ernstige incident dat zaterdagavond rond kwart voor tien plaatsvond.

Het slachtoffer, met de roepnaam Ruud en een Indonesisch uiterlijk, werkte bij een distributiecentrum aan het Bellamyplein. Het onderzoeksteam wil weten hoe en met wie hij zaterdagmiddag vanaf het Bellamyplein vertrokken is en waar hij tot het tijdstip van de schietpartij is geweest. De getuigen of mensen die informatie hebben over deze zaak worden verzocht contact op te nemen met het rechercheteam van District West via 0900-8844 Hieronder het eerder verzonden persbericht van zondag 30 december: Man overleden na geweldsincident / Waterleliegracht Zaterdagavond 29 december rond kwart voor tien raakte een 67-jarige man zwaargewond bij een geweldsincident aan de Waterleliegracht. Voorbijgangers troffen de man hevig bloedend aan en waarschuwden de hulpdiensten. Politiemensen en personeel van de ambulancedienst verleenden eerste hulp. Het slachtoffer werd onder politiebegeleiding naar een ziekenhuis overgebracht. Daar is hij vannacht aan zijn verwondingen overleden. De man is een bekende van de politie. Het rechercheteam van Bureau Opsporing van District West heeft de zaak in behandeling. Voorlopig is vastgesteld dat het slachtoffer in ieder geval beschoten is en daarbij gewond raakte. De officier van justitie heeft opdracht gegeven tot een sectie. Rechercheurs van het onderzoeksteam zijn op zoek naar getuigen van dit geweldsincident. Het team is te bereiken via 0900-8844.

Man overleden na zelfdoding / Buitenveldertselaan Maandagmiddag 31 december rond kwart over twee werd op een bouwterrein aan de Buitenveldertselaan het lichaam van een man aangetroffen. Na onderzoek bleek dat de man door zelfdoding om het leven was gekomen. Dit persbericht is opgemaakt omdat voor dit incident een persalarm is afgegeven.