Ingezonden persbericht

Amsterdam, 26 december 2007

Oud- en nieuwfeest Winterparade

Knallende eindfinale in de Gashouder

Op 31 december sluit de Winterparade samen met theatermakers, muzikanten, dj's en artiesten haar verblijf in de Gashouder af met een knallende eindfinale; het oud- en nieuwfeest.

Op oudejaarsavond staat theatergroep SPACE in de orkestbak met het kersthoorspel 'Buddies Gezocht', speelt het 'Dieronvriendelijk Kerstcircus' van Pieter Post en staan in het waterslot de voostellingen Paradijs en de cartoonkerststal van Fokke en Sukke. Tot middernacht treedt Clemens van de Ven met zijn band op.

Dansen in de geheime kapel
Om klokslag twaalf uur klinkt de Grote Klok en knallen we het nieuwe jaar in met het confettikanon en vuurwerk vanaf de hoge Bandtoren. Natuurlijk met bubbels!
Dan klinken tot in de vroege ochtend de Balkan Gipsy Fusion Beats van DJ el-jo Balkanesque, beklimt Ellen ten Damme samen met gitarist Robin Berlijn de hoge toren, draaien DJ Jampot, DJ Amaro en Aardvarck een cocktail van funkadelic jazztunes met een hiphopsausje en 100% Isis goes 100% Parade.
In Café IK, de geheime kapel van de Gashouder, draait Righteous Reverend Sugarbeat Luk de hele nacht alles tussen James Brown, Billy Holiday, Aretha Franklin en The Supremes.
Tijdens het feest kan de bezoeker op adem komen met een biologische cocktail van de Juicy Sisters of een exclusieve cocktail van Joost NixMixMee, maar dan moet wel eerst gebiecht worden. De avond begint om 22.00 uur en eindigt om 06.00 uur.

Winterparade
Van 20 t/m 31 december staat de Winterparade in de magistrale Gashouder op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. Deze wintervariant van de Parade is een bijzonder totaalfeest met theater op Kerstkribbeformaat, muziek, dans, beeldende kunst, film en heerlijk eten.
De kaartverkoop gaat via http://www.winterparade.nl/. Kaarten voor de Winterparade, inclusief alle voorstellingen, het orkest en de verschillende afterparty's, kosten ¤ 35,- p.p.
Kaarten voor het nieuwjaarsfeest kosten ¤ 55,- p.p.