Politie Amsterdam-Amstelland



Buitenfunctiestellingen / Amsterdam-Amstelland (31/12/07)

De korpsleiding van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland heeft twee medewerkers buiten functie gesteld. Het gaat om surveillanten in opleiding. Zij worden verdacht van het plegen van een openlijke geweldpleging tegen goederen en een diefstal.


Vrouw komt om het leven na aanrijding en val / Ferdinand Bolstraat (31/12/07)

Zondagmiddag 30 december rond halfvier raakte op de Ferdinand Bolstraat een 69-jarige vrouw ernstig gewond na een val die volgde tijdens een aanrijding. Het slachtoffer stak de rijbaan over terwijl zij achter een rollator liep. De bestuurder van een personenauto raakte haar terwijl hij achteruit reed om de oprit van een hotel te bereiken. De vrouw was niet meer aanspreekbaar. Het speciale traumateam kwam over de weg en verleende samen met ambulancepersoneel eerste hulp. Het slachtoffer werd in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen. Zij is afgelopen nacht aan haar letsel overleden.

De bestuurder van de personenauto, een 46-jarige Deense man, werd aangehouden. Dit is gebruikelijk bij dit soort aanrijdingen. Er was geen sprake van alcoholgebruik. Het FTVO (Forensisch Technisch Verkeers Onderzoeken) heeft een onderzoek ingesteld. De zaak is in behandeling bij het wijkteam Ferdinand Bolstraat.

Update: Rechercheteam zoekt getuigen na geweldsincident / Waterleliegracht-Bellamyplein (31/12/07)

Het rechercheteam van Bureau Opsporing District West heeft enkele vragen aan het publiek in verband met de dood van een 67-jarige man. Het slachtoffer is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden die hij opliep op de Waterleliegracht afgelopen zaterdagavond.

De rechercheurs zijn nog steeds op zoek naar getuigen van dit ernstige incident dat zaterdagavond rond kwart voor tien plaatsvond.

Het slachtoffer, met de roepnaam Ruud en een Indonesisch uiterlijk, werkte bij een distributiecentrum aan het Bellamyplein. Het onderzoeksteam wil weten hoe en met wie hij zaterdagmiddag vanaf het Bellamyplein vertrokken is en waar hij tot het tijdstip van de schietpartij is geweest. De getuigen of mensen die informatie hebben over deze zaak worden verzocht contact op te nemen met het rechercheteam van District West via 0900-8844 Hieronder het eerder verzonden persbericht van zondag 30 december: Man overleden na geweldsincident / Waterleliegracht Zaterdagavond 29 december rond kwart voor tien raakte een 67-jarige man zwaargewond bij een geweldsincident aan de Waterleliegracht. Voorbijgangers troffen de man hevig bloedend aan en waarschuwden de hulpdiensten. Politiemensen en personeel van de ambulancedienst verleenden eerste hulp. Het slachtoffer werd onder politiebegeleiding naar een ziekenhuis overgebracht. Daar is hij vannacht aan zijn verwondingen overleden. De man is een bekende van de politie. Het rechercheteam van Bureau Opsporing van District West heeft de zaak in behandeling. Voorlopig is vastgesteld dat het slachtoffer in ieder geval beschoten is en daarbij gewond raakte. De officier van justitie heeft opdracht gegeven tot een sectie. Rechercheurs van het onderzoeksteam zijn op zoek naar getuigen van dit geweldsincident. Het team is te bereiken via 0900-8844.