Gemeente Putten

Genealogisch onderzoek Weeshuis Lidmaten Putten

Nieuwjaarsbijeenkomst op 3 januari 2008: Jeugd in beweging (18-12-2007)


---

Putten, 18 december 2007

Het gemeentebestuur van Putten nodigt iedereen (van jong tot oud) van harte uit voor de nieuwjaarsbijeenkomst op donderdag 3 januari 2008 vanaf 19.00 uur in de hal van het gemeentehuis.

De nieuwjaarsbijeenkomst is voor de inwoners van Putten dé gelegenheid om elkaar het beste toe te wensen voor het nieuwe jaar. De bijeenkomst is omstreeks 22.00 uur afgelopen.

Het thema voor dit jaar is: Jeugd in beweging. Er wordt veel gesproken over de jeugd en gezondheid. De jongeren zitten te veel achter de computer en voor de tv en bewegen te weinig. Het gevolg is steeds meer dikkere kinderen.

Diverse sportverenigingen presenteren zich tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst met presentatiemateriaal, informatiefolders, sportattributen of filmpjes en een aantal verenigingen presenteert zich daarnaast met demonstraties/optredens. De demonstraties en optredens worden uiteraard gegeven door de jeugdleden van de diverse verenigingen.

De GGD Regio Noord Veluwe is aanwezig met informatie over overgewicht en gezonde voeding. Verder organiseert de GGD een prijsvraag, waarbij de jeugd een sportieve prijs kan winnen.

Ook zal de sportconsulent Bas van Eck tijdens deze avond aanwezig zijn.

Voor kinderen en hun ouders is de nieuwjaarsbijeenkomst dus een unieke gelegenheid om kennis te maken met de diverse sporten en om te zien hoe leuk en gezond sporten is.

Deelnemende sportverenigingen


· Dansation (diverse optreden)


· Fietscrossclub Putten


· t Laakhuisje (demonstraties tennissen voor kinderen)


· De Meeuwen (demonstraties korfbal)


· Orion (om 19.45 uur, 20.25 uur en 20.45 uur verzorgt Orion een korte demonstratie turnen op een 10 meter lange turnmat; daarnaast diverse optredens)


· Rood-Wit (demonstraties voetbal in een pannakooi)


· Sportcentrum Putten (diverse optredens)


· SV Putten, afdeling Triatlon


· Tafeltennisvereniging Putten (demonstraties tafeltennissen)


· Wellness


· Wilhelm Tell

Optredens

Omdat niet alle demonstraties doorlopend gegeven kunnen worden, worden tijdens de avond diverse optredens verzorgd (in twee blokken van ± 15 minuten).


· Om 20.00 uur start het eerste blok met demonstraties Streetjam (Dansation), gevolgd door een optreden Jazz Dance (Orion, 6-9 jarigen)


· Om 21.00 uur start het tweede blok met een demonstratie Taekwondo (Sportcentrum), gevolgd door een optreden Jazz Dance (Orion, 16+). Het blok wordt afgesloten met een demonstratie Breakdance (Sportcentrum).

Tentoonstelling Genealogie (stamboomonderzoek)

In de raadzaal is een tentoonstelling over (de plaatselijke) genealogie (stamboomonderzoek) te bezichtigen. De tentoonstelling is georganiseerd door de werkgroep Genealogie van het Puttens Historisch Genootschap in samenwerking met het gemeentearchief van Putten.

De tentoonstelling toont foto's en genealogische gegevens van een aantal Puttense winkels en bedrijven en hun eigenaren. Ook zal een doorlopende diapresentatie te zien zijn.

Leerlingen van groep 8 is gevraagd een tekening te maken van hoe zij denken dat hun voorouders (bijv. de vader en moeder van hun opa en oma) er uitgezien zouden hebben. Hierbij kunnen zij denken aan vragen als hoe hun kleding er uitzag, wat hun beroep was, hoe ze woonden, of het een groot of klein gezin was en wat ze zelf nog meer kunnen bedenken. Een selectie van de tekeningen wordt opgehangen tijdens de tentoonstelling. Ook worden de leerlingen op weg geholpen met het begin van hun eigen stamboom. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst zal burgemeester mr. B.J. van Putten de prijswinnaar van deze tekenwedstrijd bekend maken.

Werk van Puttense kunstenaars in de kunstkelder

De kunstkelder is tijdens deze avond ook geopend. Bezoekers kunnen kunstwerken van de volgende elf Puttense kunstenaars bekijken. Jo Aerts (olieverf), Bert Bakker (krijt en aquarel), Gezina Bakker (acryl en olieverf), Jannet van den Bor (keramiek), Joke Bor (keramiek), Ria Grift (keramiek), Nina Mirabella (acryl en olieverf), Arie Snijders (diverse technieken), Bert de Weerd (acryl), Lyet van de Wösten (keramiek) en Teuni van Zelderen (keramiek).