Gemeente Valkenswaard

Gebiedsvisie "Kloosterpark"

Gebiedsvisie "Kloosterpark"

Voor de locatie gelegen tussen Luikerweg, Molenstraat en het Kloosterplein, genaamd "Kloosterpark" is een concept-gebiedsvisie opgesteld. Deze gebiedsvisie voorziet in de vervanging van de huidige bebouwing door appartementen, grondgebonden woningen en commerciële ruimten rond een nieuwe groene pleinruimte in het hart. De gebiedsvisie is een uitwerking van het Masterplan Centrum.

Inspraakprocedure
De gebiedsvisie ligt van 3 tot en met 30 januari 2008 voor iedereen ter inzage in de Informatiehoek van het gemeentehuis van Valkenswaard, De Hofnar 15. Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan iedereen zijn schriftelijke reacties op de concept-gebiedsvisie indienen bij burgemeester en wethouders, postbus 10100, 5550 GA Valkenswaard.

Vervolgprocedure en informatieavond
Na afloop van de ter inzagelegging zullen de reacties op de gebiedsvisie worden verwerkt. Hierna kan het college van burgemeester en wethouders de definitieve, eventueel gewijzigde gebiedsvisie vaststellen. De vastgestelde gebiedsvisie vormt vervolgens de basis voor de officiële planologische procedure.

De planologische procedure voor het gebied "Kloosterpark" is een vrijstellingsprocedure op basis van een concreet bouwplan. Het bouwplan is een uitwerking van de gebiedsvisie. Tijdens de vrijstellingsprocedure zal de gemeente een informatieavond organiseren. Op die informatieavond wordt het bouwplan door de ontwikkelaar en de gemeente gepresenteerd aan de omwonenden en belangstellenden. Tevens worden het bouwplan en de bijbehorende ruimtelijke onderbouwing ter inzage gelegd voor een periode van 6 weken. Ook tijdens deze procedure krijgt iedereen de gelegenheid zijn of haar zienswijze kenbaar te maken. Wij zullen deze procedure te zijner tijd aankondigen op de gemeentepagina in de Kempener Koerier en via deze website. Direct omwonenden worden over het voorgaande persoonlijk geïnformeerd door middel van een brief van de gemeente.

Met vragen over de gebiedsvisie en de procedure kunt u vanaf 2 januari terecht bij mevrouw E. Gans 040-2083678 van het team Beleid en Strategie (ruimtelijke ordening) van de gemeente Valkenswaard.