Ingezonden persbericht


Filmheld kapitein rob speelt hoofdrol in workshop in stripmuseum

12-jarige Chani Haaima creëert nieuw karakter voor Arin-stripreeks

Groningen, donderdag 20 december 2007 - Kapitein Rob vermaakt niet alleen bezoekers in de bioscoopzaal, maar ook in Het Nederlands Stripmuseum Groningen. Het enige stripmuseum van Nederland organiseert gedurende de kerstvakantie dagelijks workshops voor kinderen. Hierbij leren deelnemers onder andere hoe zij Kapitein Rob kunnen tekenen en hem een zelfbedacht avontuur kunnen laten beleven. Om inspiratie op te doen, heeft het museum een actie opgezet met bioscoop Mustsee Euroborg in Groningen. Op vertoon van een bioscoopkaartje betalen bezoekers slechts ¤ 5,- entree voor het museum en vice versa.

Kinderen en volwassenen kunnen tot en met 13 februari 2008 op vertoon van hun Mustsee Euroborg-bioscoopkaartje voor de film 'Kapitein Rob en het geheim van Professor Lupardi' voor ¤ 5,- naar Het Nederlands Stripmuseum Groningen. Andersom geldt tijdens deze actieperiode ook dat bezoekers op vertoon van hun museumkaartje voor ¤ 5,- naar de film, met in de hoofdrollen Thijs Römer en Katja Schuurman, kunnen. Tijdens workshops, die gedurende de kerstvakantie dagelijks (m.u.v. 25 december en 1 januari) plaatsvinden, wordt deelnemers uitgelegd hoe zij zelf een Kapitein Rob-strip kunnen tekenen en hem een avontuur kunnen laten beleven. In Het Nederlands Stripmuseum Groningen zijn verschillende originele stripstroken van Kapitein Rob te bezichtigen.

Prijsuitreiking tekenwedstrijd

Tijdens de kerstvakantie vindt ook de prijsuitreiking van de wedstrijd 'Ontwerp een nieuw bijfiguur voor Arin' plaats. De 12-jarige Chani Haaima uit Bedum is de winnares geworden van de tekenwedstrijd. Het door haar ontworpen figuur gaat nu een belangrijke rol spelen in het vierde deel van de stripreeks voor de jeugd 'Arin en het Volk van de Hunebedbouwers'. Uit meer dan 200 inzendingen is het figuur van Chani gekozen. Ze bedacht een 6-jarig meisje dat bevriend is met een wolf. Op donderdag 3 januari om 11.00 uur mag ze haar idee samen met tekenaar Roelof Wijtsma en scenarioschrijver Frans Le Roux uitwerken in het atelier van Het Nederlands Stripmuseum Groningen. In 2008 zal het nieuwe deel met Chani's figuur verschijnen en natuurlijk wordt haar naam in het boek vermeld.


---



Ingezonden persbericht