Politie Twente

Persberichten Politie Twente 03 januari 2008

Minke Schoon en Nancy Hanterink: 053-4555588

Politie houdt veelpleger aan

Enschede

Een 33-jarige vrouw uit Enschede is op woensdag 2 januari door de politie aangehouden. Zij pleegde diefstal uit een winkel aan de Burgemeester M. van Veenlaan in Enschede.

Op woensdag 2 januari kreeg de politie omstreeks 13.30 uur een melding van winkeldiefstal aan de Burgemeester M. van Veenlaan in Enschede. Een winkelmedewerker had gezien dat een vrouw enkele levensmiddelen uit de winkel achter haar kleding stopte en vervolgens de kassa passeerde zonder af te rekenen. De politie werd ingeschakeld en deze hield de vrouw, een 33-jarige uit Enschede, aan. De 33-jarige vrouw, die veelpleger is, werd overgebracht naar het politiebureau. Daar is ze voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-000682)

Ruzie loopt uit op handgemeen

Enschede

De politie heeft op woensdag 2 januari een 31-jarige en een 34-jarige Enschedeër aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een mishandeling op dinsdag 1 januari aan de Laaresstraat in Enschede.

Op dinsdag 1 januari kreeg de politie omstreeks 02.00 uur een melding dat in een woning aan de Laaresstraat in Enschede een mishandeling plaats had gevonden. Een groepje mannen had in de woning aan de Laaresstraat ruzie gekregen met een 51-jarige vrouw en een 27-jarige man. Nadat ze meerdere vernielingen in de woning hadden aangericht mishandelden ze de 51-jarige en de 27-jarige man. De 51-jarige vrouw deed aangifte van mishandeling. De politie stelde een onderzoek in naar de toedracht van de mishandeling en hield buiten heterdaad op woensdag 2 januari een 31-jarige en een 34-jarige Enschedeër aan. Voor verder onderzoek zijn de beide Enschedeërs in verzekering gesteld (08-000048)

Enschedeër in verzekering na mishandeling

Enschede

Een 19-jarige Enschedeër is op woensdag 2 januari aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 15-jarige plaatsgenoot diezelfde dag aan de Veldhoflanden in Enschede

Op woensdag 2 januari meldde een 15-jarige Enschedeër bij de politie dat hij omstreeks 19.00 uur aan de Veldhoflanden in Enschede was mishandeld door een jongen. Bij de mishandeling had de 15-jarige letsel aan zijn oog opgelopen. De politie stelde een onderzoek in en hield diezelfde dag omstreeks 19.30 uur een 19-jarige Enschedeër in zijn woning aan. Voor verder onderzoek is de 19-jarige in verzekering gesteld. (08-000904)

Drie jongeren aangehouden na vernielingen door vuurwerk

Almelo

Drie Almelose jongens in de leeftijd van 15, 16 en 17 jaar werden woensdag 2 januari aangehouden, omdat zij op het Sumatraplein in hun woonplaats met gebruik van vuurwerk onder meer een vuilnisbak vernield hebben.

Op woensdag 2 januari werd omstreeks 16.00 uur gemeld dat er een vuilnisbak was opgeblazen op het Sumatraplein in Almelo. Ter plaatse vertelden getuigen dat zij gezien hadden dat een drietal jongens met behulp van vuurwerk meerdere vernielingen hadden gepleegd. Een vuilnisbak was ten gevolge van de baldadigheid volledig vernield. De drie jongens waren na de ontploffing te voet gevlucht.

Een van de vluchtende jongens, een 15-jarige Almeloër, rende de rijbaan op. Op de kruising van de Oranjestraat en de Julianastraat kon een 20-jarige Almelose automobilist de plotseling overstekende jongen niet meer ontwijken. Een aanrijding was het gevolg. De 15-jarige probeerde na de aanrijding zijn vlucht nog te vervolgen, maar werd door een getuige in de kraag gevat en overgedragen aan de politie. Op aanwijzing van getuigen konden ter plaatse ook een 16-jarige en een 17-jarige jongen uit Almelo worden aangehouden in verband met de vernielingen.

Op het politiebureau werd bij de 15-jarige een tas met 96 strijkers aangetroffen. Al het aangetroffen vuurwerk werd door de politie in beslag genomen. Alle drie de jongeren werden voor verhoor ingesloten. Na een verklaring te hebben afgelegd konden de 15-jarige en de 17-jarige door hun ouders worden opgehaald. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt en zij worden doorverwezen naar Justitie. Omdat uit onderzoek bleek dat de 16-jarige mogelijk voor meerdere vernielingen verantwoordelijk kan worden gehouden, werd hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-000809)


---- --