Politie Noord-Holland-Noord

Recherche werkt aan onderzoek vernielingen

Alkmaar, 03-01-2008 o In de nacht van oud op nieuw werden er bij een school voor bijzonder onderwijs aan de Elgerweg, vijf mannen uit Alkmaar aangehouden in de leeftijd van 20 tot en met 23 jaar. Ze worden ervan verdacht, samen met ruim 20 anderen, grote vernielingen te hebben gepleegd aan- en in de nabijheid van de school. De recherche neemt de zaak hoog op en stelt een nader onderzoek in dat ondermeer is gericht op de overige verdachten.

De school heeft inmiddels de trieste balans opgemaakt. Er zijn zo'n 19 ramen van 1,50 bij 1,84 meter vernield, velen met behulp van stoeptegels. Hierdoor raakte ook meubilair, een leskeuken en linoleum flink beschadigd. De schade wordt geschat op zo'n 25.000 euro.

Getuigenoproep
De vijf aangehouden verdachten zitten nog vast. Ze zijn in verzekering gesteld. Er worden meerdere arrestaties verwacht. De politie wil dit soort vormen van openlijk geweld een halt toe roepen. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Alkmaar via: 0900-8844 (lokaal tarief).