Politie Kennemerland

nieuwsberichten 3 januari 2008

Regio, 03-01-2008

Aanrijding met letsel

IJMUIDEN - 2 januari. Politieagenten stelden omstreeks 13.00 uur een onderzoek in naar een aanrijding met letsel op Plein 1945. Een 83-jarige IJmuidense voetgangster bleek door onbekende oorzaak op een voetgangersoversteekplaats te zijn aangereden door een 71-jarige automobilist uit IJmuiden. Het slachtoffer liep een armbreuk op en is voor onderzoek naar een ziekenhuis vervoerd.

Verdachten aangehouden

HAARLEM - 2 januari. Omstreeks 21.45 uur hielden politieagenten, na een melding van een getuige, op heterdaad twee jongens van 16 en 14 jaar aan in de Hannie Schafstraat. Zij worden ervan verdacht kort daarvoor te hebben geprobeerd dakgoten te stelen. De jongste, een bekende veelpleger, liep daarbij een snee in zijn hand op. Na behandeling daarvan in een ziekenhuis is hij voor verhoor naar het politiebureau overgebracht.

Aanhouding vernieler

IJMUIDEN - 2 januari. Politieagenten hielden omstreeks 21.25 uur een 17-jarige IJmuidenaar aan op de Lange Nieuwstraat. Hij wordt ervan verdacht kort daarvoor een bromfiets van een 16-jarige plaatsgenoot te hebben vernield. Na verhoor op het bureau is hij heengezonden. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Dronken en urinerend op straat

HOOFDDORP - 2 januari. Rond 23.30 uur troffen agenten een zeer dronken man aan op de Parklaan. De man, een 52-jarige Hoofddorper, lag op de straat, terwijl hij aan het urineren was. Een toevallige passant bleek de dronken man te kennen. De agenten en de passant hebben de man thuis afgezet. Er is proces-verbaal opgemaakt in verband met openbare dronkenschap.

Jongen dumpt benzine in rioolput

HEEMSKERK - 2 januari. De politie heeft omstreeks 17.40 uur een 19-jarige inwoner van Heemskerk aangehouden. Een getuige had gezien hoe de man benzine in een rioolput aan de Van de Ploegstraat had gegooid. De 19-jarige man was daar in een garage aan het klussen aan zijn brommer en moest wat benzine kwijt. De politie heeft proces-verbaal tegen de jongeman opgemaakt.

Dronken vrouw mishandelt bekende

ZANDVOORT - 2 januari. De politie heeft rond 17.35 uur een 42-jarige vrouw uit Zandvoort aangehouden op De Schelp. Zij wordt ervan verdacht ongeveer een uur voor haar aanhouding een bekende van haar, een 65-jarige Zandvoortse, mishandeld te hebben in dezelfde straat. De vrouw is voor nader onderzoek ingesloten. Ze bleek flink onder de invloed van alcohol.