Gemeente Best

Activiteitenbesluit

Vanaf 1 januari 2008 is het "Besluit Algemene regels voor inrichtingen milieubeheer" kortweg het Activiteitenbesluit van toepassing. Het nieuwe Activiteitenbesluit vervangt twaalf bestaande besluiten, de zogenaamde 8.40 amvb's. Bovendien zijn er nieuwe branches toegevoegd (metalektro). In het Activiteitenbesluit worden bedrijven ingedeeld in type A, B of C. Dit is afhankelijk van de mogelijke effecten voor het milieu door de activiteiten van het bedrijf. Voor type A en B bedrijven zijn in principe alle artikelen uit het Activiteitenbesluit van toepassing. Voor type A bedrijven vervalt de meldingsplicht. Type B en C bedrijven moeten tenminste vier weken voor oprichting of voordat wijzigingen ten opzichte van een eerder gedane melding/vergunningaanvraag worden doorgevoerd, een melding indienen bij de gemeente Best. Het bepalen van de categorie (A, B of C) gebeurt via de Activiteitenbesluit Internet Module (AIM) dat opgesteld is door ministerie van VROM. Deze is te benaderen via: http://aim.vrom.nl/.

Deze module bestaat uit twee hoofdcomponenten: een vragenboom en een meldingsformulier. In de vragenboom wordt bepaald in welke categorie het bedrijf valt. Het meldingsformulier maakt het mogelijk om een melding te maken.

Om misbruik te voorkomen, verstuurd de module een bevestigingsmail naar het opgegeven emailadres. Het gebruik van algemene emailadressen zoals hotmail, Gmail en yahoo is in verband met de anonimiteit niet toegestaan. Heeft u alleen een dergelijk emailadres dan kunt u dus niet digitaal melden en zult u de melding per post moeten indienen.