Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 3 januari 2008

Zaanstreek-Waterland, 03-01-2008 o Inbraak, winkeldieven en brandalarm

Inbraak bedrijf

Oosthuizen, woensdag 2 januari 2008, 14:46 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan de Ambachtsweg. Aan de zijkant was een ruit vernield om binnen te komen. Daar werden van tweedehands apparatuur diverse onderdelen afgesloopt en meegenomen. Aan de overzijde van de weg werd gepoogd in te breken door het glas in een toegangsdeur te vernielen. Men is echter niet binnen geweest. Forensische Opsporing stelt een onderzoek in naar de sporen.

Brandalarm

Purmerend, donderdag 3 januari 2008, 01:14 uur.

De politie heeft het personeel van een verpleeghuis aan de Persijnlaan geholpen met het ontruimen van een afdeling na een brandalarm. Er hing een rooklucht op de eerste verdieping en van één afdeling werden een tiental bedlegerige bewoners verplaatst naar andere afdelingen. De brandweer kon aanvankelijk de brandhaard niet lokaliseren. Kort voor twee uur werd de oorzaak achterhaald. Aan de achterzijde van het pand was een kerstboom in de brand gestoken waardoor een deel van een regenpijp was verbrand. De rook was in een luchtverversingskanaal gekomen en had zo de weg naar het brandalarm gevonden. De brandhaard was al geruime tijd uit en de bewoners konden kort na tweeën terug naar de afdeling.

Gestolen fiets

Zaandam, woensdag 2 januari 2007, 16:55 uur.

De politie heeft een 21-jarige Zaandammer aangehouden omdat hij op een fiets reed die als gestolen gesignaleerd stond. De man beweerde dat de fiets al jaren in familiebezit was. Het voertuig was echter nog geen twee maanden geleden als gestolen opgegeven. De fiets werd in beslag genomen en de jongeman werd als verdachte gehoord. Ook de vader van de man werd als verdachte gehoord omdat hij beweerde dat hij de fiets in Amsterdam van een onbekende had gekocht.

Winkeldieven

Purmerend, woensdag 2 januari 2008, 12:51 uur.

Twee Amsterdammers van 45 en 44 jaar oud zijn door de politie aangehouden als verdachten van winkeldiefstal bij een warenhuis aan het Leeuwerikplein. Een caissière zag twee mannen de winkel binnenkomen waarna één van hen even later wegliep met een televisiescherm. Omdat de tv niet was afgerekend ging de vrouw achter de dief aan en eiste het apparaat terug. Onder het oog van het winkelend publiek werd de televisie terug gegeven en de man ging er vandoor in een auto waarvan het kenteken door een getuige werd genoteerd en doorgegeven aan de politie. Op de Waterlandlaan werd de auto aan de kant gezet en de inzittenden aangehouden. In de gehuurde auto werden diverse goederen uit verschillende winkels aangetroffen en in beslag genomen omdat ze vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. De verdachten werden ingesloten en in verzekering gesteld.