Het Gesprek

Thomas Hendriks programmadirecteur van Het Gesprek

AMSTERDAM, 3 januari 2008 - Thomas Hendriks is per februari benoemd tot programmadirecteur van Het Gesprek, de nieuwe TV zender die 24 uur per dag interviews en gesprekken uitzendt. Hendriks (45) volgt Ton F. van Dijk op, die sinds november tijdelijk leiding gaf aan de jonge zender van initiatiefnemers Ruud Hendriks, Derk Sauer en Frits Barend.

Thomas Hendriks (geen familie van Ruud Hendriks) was sinds eind 2003 creative director bij Eyeworks, waar hij een belangrijk deel van de groei van de tv-producent meemaakte. Daarvoor was hij onder meer hoofdredacteur van verschillende tijdschriften, waaronder het door hem ontwikkelde jongensblad Webber.

Hendriks zegt over zijn nieuwe baan: "Geweldige initiatieven als Het Gesprek hebben bestaansrecht als zij zich kunnen onderscheiden. Daar gaan we nu aan werken. Ik heb veel respect voor de manier waarop de mensen van het eerste uur onder niet altijd optimale omstandigheden de zender hebben neergezet."

De komst van Hendriks betekent niet dat Ton F. van Dijk zich volledig terugtrekt. "Ik ben heel blij dat Ton voorlopig als adviseur aan Het Gesprek verbonden blijft. Zijn kennis van het vak en zijn onvolprezen expertise op het gebied van programmeren zal ons helpen het komende jaar iets moois op te bouwen", aldus Hendriks.

Ruud Hendriks over de komst van Thomas: "Ik ken Thomas uit de tijd dat hij met Webber bezig was en we hebben toen al de wens uitgesproken om een keer iets samen te gaan doen. Dit is daarvoor perfecte moment, nu de samenwerking met Euronews uitzending van Het Gesprek de komende jaren garandeert. Met Derk en Frits verheug ik me zeer op zijn komst."

Over Het Gesprek
Het Gesprek is vanaf 15 december in bijna heel Nederland dagelijks negen uur lang tussen 16.00 en 01.00 uur zonder decoder te zien op een kanaal dat gedeeld wordt met Euronews. Bovendien is het station vanaf januari 2008 in heel Nederland via bijna alle kabelnetten met een decoder 24 uur per dag te zien. In totaal kan ongeveer 75% van Nederland Het Gesprek via de kabel en satelliet ontvangen.


+++++++