Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amsterdam, 21 november 2007

UNIEK DUBBELCONCERT VAN SOULWAX -THE REMIXES IN PARADISO & MELKWEG

Op donderdag 3 en vrijdag 4 januari treedt de Belgische formatie Soulwax op in Paradiso en Melkweg. Het is voor het eerst dat een groep daags na elkaar in beide Amsterdamse podia optreedt. De optredens hebben de titel 'Radio Soulwax presents Soulwax the Remixes - live, 2ManyDJs & guests' en staan in het teken van het recent uitgekomen album 'The Remixes' met, zoals de naam al zegt, bewerkingen van nummers van andere artiesten. Tijdens deze unieke serie concerten zal de Belgische formatie deze dansbare remixes van o.a. Gossip, Kylie Minogue, LCD Soundsystem en Justice live spelen. De kaartverkoop voor beide concerten start aanstaande zaterdag, 24 november via Ticket Service Nederland.

Soulwax is de band rond de Belgische broertjes David en Stephen Dewaele, die in zo'n tien jaar tijd is uitgegroeid tot één van de meest vooruitstrevende en grensoverschrijdende muziekgroepen ter wereld. Naast een aantal reguliere bandalbums trokken ze in 2005 de aandacht met het album 'Nite Versions', waarop de groep nummers van het laatste Soulwax-album 'Any Minute Now' in een nieuw, dansbaar jasje goot. Ook live wisten de allround muzikanten hun 'night versions' bijzonder sterk neer te zetten. Dit succes is mede aanleiding om ook de remixes, die ze door de jaren heen gemaakt hebben en die nu verzameld worden op het nieuwe album, live gestalte te geven. Dit doen ze via het platform 'Radio Soulwax', wat concreet inhoudt dat er gastmuzikanten mee zullen doen en de heren Dewaele niet alleen in hun rol van bandlid te zien zijn, maar ook als het dj-duo 2ManyDJs.

Radio Soulwax presents Soulwax the Remixes - live, 2ManyDJs & guests donderdag 3 januari, Paradiso Amsterdam, www.paradiso.nl vrijdag 4 januari, Melkweg Amsterdam, www.melkweg.nl kaartverkoop start as. zaterdag, 24 november via Ticket Service Nederland. tickets per dag: E18 excl. lidmaatschap en servicekosten.

EINDE BERICHT

-------------------------------
noot voor de redactie,