Ingezonden persbericht


Persbericht

Woonmaatschappij Hestia groep zet in op energie
Directeur Hestia groep genomineerd voor Energie Award

Directeur Jack Vinken is één van de drie genomineerden voor de Award voor excellentie op het gebied van energiebesparing. Deze nominatie is uitgevoerd door Aedes, de branchevereniging van woningcorporaties in Nederland. Dit jaar reikt Aedes de Award uit aan de corporatiedirecteur die zich de afgelopen jaren heeft onderscheiden door een significante prestatie te realiseren op het gebied van energie. De uitreiking van de Award vindt plaats op 18 januari a.s. tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Het Directeurencontact in Het Vredespaleis in De Haag.

Jack Vinken laat met Woonmaatschappij Hestia groep zien dat hij passie heeft wonen en mensen in de breedste zin van het woord. 'Als je praat over wonen, heb je het niet alleen over de woning maar ook over de woonomgeving. En als je het hebt over mensen, heb je het ook over de gevoelens van deze mensen en het woongenot dat zij ervaren. Dit woongenot is voor een groot deel van onze bewoners afhankelijk van de woonlasten. De hoogte van de energiekosten proberen wij dan ook zoveel mogelijk te beperken want vooral deze vaste kostenpost maakt een steeds groter deel uit van de woonlasten', aldus Jack Vinken.

Energie is een thema dat een centrale plaats in het beleid van de organisatie inneemt. Dit wordt uitgedragen aan alle belanghebbenden van de corporatie. Ook met huurdersorganisaties en gemeenten worden jaarlijks concrete prestatieafspraken gemaakt die in het teken staan van energiebesparing en duurzaam ondernemen.

Jack Vinken: 'Jaarlijks investeren we in onze bestaande woningen enorme bedragen om de woningen energiezuiniger te maken en de uitstoot van CO² zoveel mogelijk te beperken. Bij onze nieuwbouwwoningen drukken we meteen in de bouw al de energielasten voor toekomstige bewoners door de doordachte toepassing van energiebesparende technieken. Bij onze herstructureringsprojecten worden woningen die niet meer voldoen aan de huidige eisen en energieonzuinig zijn, vervangen door energiezuinige woningen. We hanteren bij al onze nieuwbouwwoningen dan ook een energieprestatienorm die lager ligt dan de norm van EPC 0,8.'

Dat Hestia groep erg vooruitstrevend is in deze energiebesparende technieken werd in mei 2004 al eens bevestigd door Deputé Henk Evers van de Provincie Limburg. Hij overhandigde bij gelegenheid van de ondertekening van het 'Convenant Energiebesparing 2004 - 2006' aan Woonmaatschappij Hestia groep de 'Energy Award Limburg'.
---



Ingezonden persbericht