Gemeente Epe


Financiële bijdrage voor sportstimulering 2008


Organisaties die statutair gevestigd zijn in de gemeente Epe kunnen een subsidie aanvragen voor projecten in het kader van sportstimulering 2008. Het college van B&W stelt hiervoor ¤ 33.342,- beschikbaar. In het project dienen activiteiten te zijn opgenomen die gericht zijn op de volgende doelgroepen:


* jeugd 4 t/m 11 jaar;

* jeugd 12 t/m 18 jaar;

* ouderen;

* mensen met een handicap;

* allochtonen;

* sport overdag;

* mensen die niet actief deelnemen aan sportieve activiteiten.

Criteria
Voor het jaar 2008 gelden de volgende regels:

1. investeringen in de accommodatiesfeer, die bijdragen tot het bereiken van het sportstimuleringsdoel, worden voor maximaal ¤ 1.500,- gehonoreerd;
2. de maximale gemeentelijke stimuleringsbijdrage per project bedraagt ¤ 1.000,-.; een projectsubsidie kan voormaximaal twee jaar worden aangevraagd;
3. activiteiten gericht op promotie, bij voorbeeld 'open dagen' en 'clinics', worden voor maximaal ¤ 500,- gehonoreerd;
4. tegemoetkoming in de kosten voor structurele schoolsporttoernooien: - bedrag van ¤ 0,50 per deelnemer;
- een vast bedrag van ¤ 250,- per toernooi;

5. de gemeentelijke bijdrage in de kosten voor de aanschaf van een Automatische Externe Defibrillator is maximaal ¤ 750,-. (deze regeling is bedoeld specifiek voor non-profit sportaccommodaties)

Subsidie aanvragen

Aanvragen kunnen uitsluitend worden ingediend door middel van het aanvraagformulier, dat kan worden gedownload van de website www.epe.nl > Digitaal loket > Sport. De aanvragen dienen vóór 1 februari 2008 te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Epe, afd. S&O, Postbus 600, 8160 AP Epe. Aanvragen die na 1 februari 2008 binnenkomen, worden niet meer in behandeling genomen.