Gemeente Zandvoort

Loket Zandvoort start met proef spreekuur in Noord

Loket Zandvoort gaat met ingang van 3 januari 2008 een spreekuur houden in het Wijksteunpunt Noord in gebouw Pluspunt. Het gaat om een uitbreiding van de service vanuit Loket Zandvoort dat kantoor houdt in het Gemeenschapshuis.

Proef van een jaar
Het spreekuur is een proef en duurt 1 jaar. Daarna kijkt de gemeente wat het spreekuur heeft opgeleverd. Of het de moeite loont ermee door te gaan. Het spreekuur is donderdagochtend van 9 tot 11 uur 's ochtends. Voor dit tijdstip is gekozen omdat er dan 'bloedgeprikt' wordt en er al mensen langskomen voor de open eettafel in Pluspunt.

Veelvuldig
Loket Zandvoort is een succes. In 2006, het eerste jaar van zijn bestaan, heeft het bijna 1600 klanten -jong en oud- geholpen: via de telefoon of in persoonlijke contacten. Dit komt neer op meer dan 6 cliëntcontacten per dag. Dit blijkt uit de Evaluatie Loket Zandvoort 2006 - de officiële evaluatie van het door drie participerende partners, waaronder de gemeente, opgezette loket. Voor 2007 worden vergelijkbare scores verwacht.

Wegwijs
In deze tijden van digitale formulieren, websites vol informatie en online communicatie, blijken face-tofacecontacten en persoonlijke hulp buitengewoon belangrijk. De medewerkers van het loket maken mensen wegwijs in 'het woud der regelingen' en kunnen er vaak voor zorgen dat mensen die toelagen en subsidies weten te vinden waar zij -krachtens hun probleem- recht op hebben.