GAIA

Persbericht © GAIA

27 december 2007

GAIA plakt hoofdzetel carrefour vol affiches tegen foie gras

`Uit protest tegen walgelijke promocampagne voor foie gras'

De dierenrechtenorganisatie GAIA voerde vanochtend een `blits-actie' aan de hoofdzetel van grootwarenhuisketen Carrefour in Evere. Twintig `behangers' van GAIA plakten er in een mum van tijd de muren vol affiches met de afbeelding van een gans in SM-pakje en de boodschap `foie gras voer voor sadisten'. `Uit protest tegen de walgelijke promocampagne van Carrefour voor foie gras,' legt GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch uit.

Terwijl GAIA in verschillende steden rondreed met een mobiel reuzenscherm dat toonde hoe eenden en ganzen lijden voor foie gras, vond Carrefour er niets beter op dan de afgelopen week met busaffiches in de grote steden van het land promotie te maken voor foie gras. `Een provocatie', zegt GAIA.

Terwijl het mobiele reuzenscherm postvatte aan de ingang van het grootwarenhuis in Evere, deelden de actievoerders van GAIA aan de klanten van Carrefour ook boodschappenzakken uit tegen het eten van foie gras.

De woordvoerster van Carrefour, Geneviève Bruynseels, deelde tijdens de actie aan GAIA-directeur Ann De Greef mee dat de grootwarenhuisketen bereid is om met GAIA te overleggen over een diervriendelijker alternatief voor foie gras.