Actie Euroloon voor vuurwerkschoon

Apeldoorn, 03-01-2008 o In Apeldoorn hebben de politie, bureau HALT, de gemeente en Circulus voor de zevende keer de actie Euroloon voor vuurwerkschoon georganiseerd. Dit jaar werden maar liefst 1576 vuilniszakken met vuurwerkafval ingeleverd. Een forse stijging ten opzichte van 2007, toen 923 zakken met vuurwerkafval werden ingeleverd.

Hoofddoel van de actie is om zo snel mogelijk na de jaarwisseling het vuurwerkafval in de Apeldoornse straten op te ruimen.

Een ander doel is om op te treden tegen jongeren die zich niet aan de regels rond het afsteken van vuurwerk hebben gehouden. In december 2007 hebben 15 jongeren zich niet aan de regels gehouden en Bureau HALT zorgde voor een passende straf. De straf bestond voor deze jongeren uit het verplicht aanwezig zijn bij de inzamelplaatsen om het vuurwerkafval aan te nemen. Ook moesten deze jongeren op verschillende locaties vuurwerkresten opvegen.

Jongeren tot 16 jaar kunnen in het kader van de actie vuurwerkafval inleveren en krijgen per volle ingeleverde vuilniszak 0,50. Door mee te doen aan de actie leveren jongeren een bijdrage aan een schone omgeving én worden zij voor hun inzet beloond