Persberichten 03/01 ochtend

Regio, 03-01-2008

Hillegom Diefstal pallets Tussen donderdag 20 december en woensdag 2 januari vond er een diefstal plaats bij een bedrijf aan de Leidsestraat. Vanaf de achterzijde van het terrein werden ongeveer duizend pallets gestolen. De politie verzoekt getuigen zich te melden via 0900 8844.

Leiden Agressieve klant aangehouden De politie heeft op woensdag 2 januari, rond 19.00 uur, een 50 jarige man uit Leiden aangehouden op verdenking van het mishandelen van een cafémedewerker en het rijden onder invloed.

De Leidenaar was in een café aan de Hogewoerd toen hij met de cafémedewerker ruzie kreeg vanwege een nog openstaande rekening bij hetzelfde café. De Leidenaar sloeg hierbij de medewerker in het gezicht en trok hem aan zijn haren. De medewerker belde de politie, waarop de Leidenaar wegreed in zijn busje. De politie kon de verdachte aanhouden op het Levendaal. Hij bleek onder invloed van alcohol zijn busje te besturen. Op het politiebureau blies hij een uitslag van 455 ug/l op het ademanalyseapparaat. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alphen aan den Rijn Aanrijding op de Eikenlaan De politie heeft op woensdag 2 januari, rond 14.30 uur, hulp geboden bij een aanrijding op de Eikenlaan. Een motorrijder en een fietser botsten door nog onbekende reden op elkaar. Beiden kwamen door de aanrijding op de grond terecht. De motorrijder is met onbekend letstel overgebracht naar het LUMC. De fietser had in zijn val een auto geraakt, welke eveneens beschadigd raakte. Geen van beiden wist zich te herinneren wat er gebeurd was. De verkeersdienst van de politie heeft een onderzoek ingesteld om de oorzaak te achterhalen.

Alphen aan den Rijn Politie onderzoekt beroving, getuigen gezocht De politie heeft aangifte opgenomen van een 67 jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn nadat zij van haar tas beroofd was. Op maandag 31 december, rond 18.30 uur, liep de vrouw samen met haar man over het trottoir van de Meteoorlaan. Zij had haar tas aan haar schouder hangen, aan de zijde van het fietspad. Een passerende fietser trok plotseling met kracht haar tas van haar schouder, de jongen op een damesfiets reed weg via de Burgemeester Bruins Slotsingel. De politie vraagt getuigen zich te melden bij de politie van Alphen via 0900-8844. De politie zet het onderzoek voort.

Gouda Woninginbraken Woensdag 2 januari is ingebroken in drie woningen. Bij een woning aan de Groenlust werd de achterdeur geforceerd om binnen te komen. Vervolgens werden er sieraden weggenomen. Uit een woning aan de Sint Jobstraat lijkt er vooralsnog niets te zijn weggenomen. Ook hier werd de achterdeur opengebroken om binnen te komen. De buurman zag een onbekende man in de woning staan en nam poolshoogte. Bij de achterzijde van de woning aangekomen bleek de onbekende man al vertrokken te zijn. Bij een woning aan de Tollenstraat was een ruit ingeslagen waarna de achterdeur kon worden geopend. Het hele was doorzocht waarna er onder meer een sieraad werd gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 8844.

Waddinxveen Inbraak bij bibliotheek Woensdag 2 januari is vermoedelijk rond 03.20 uur ingebroken in de bibliotheek aan de Van Mecklenburg Schwerinlaan. Kort daarvoor was het alarm afgegaan. Ter plaatse bleek een ruit ingegooid te zijn. Uit de bibliotheek werd een LCD beeldscherm gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 8844.

Waddinxveen Aanrijding tussen twee autos De politie heeft hulp geboden bij een aanrijding op de Chopinlaan in Waddinxveen. Op woensdag 2 januari, rond 16.30 ontstond de aanrijding nadat een 75 jarige automobilist uit Waddinxveen een uitrit van de Sweelinckhof verliet om de Chopinlaan op te draaien. Hij verleende hierbij geen voorrang aan een van linkskomende automobiliste. De automobiliste, een 23 jarige vrouw uit Waddinxveen, is met een hoofdwond naar het Groene Hart ziekenhuis gebracht.

--- einde berichten ---