Politie Haaglanden

Persberichten 3 januari

Haaglanden, 03-01-2008

Kerstbomenbrand
Den Haag De politie kreeg woensdag 2 januari om 16.10 uur een melding binnen dat een groepje jeugd aan het slepen was met kerstbomen. Op de speelplaats op de Mient zagen agenten een groepje de kerstbomen in brand steken. De drie jongens en één meisje (12-18 jaar) kregen op het politiebureau een bekeuring uitgereikt.

Drie agressieve jongens aangehouden
Den Haag Drie jongens van 13, 14 en 15 jaar bedreigden dinsdag 2 januari omstreeks 21.00 uur een trambestuurder en vertoonden agressief gedrag in de tram op het traject aan de Laan van Wateringseveld. De gewaarschuwde politie hield de jongens uit Den Haag aan en nam ze mee naar het bureau voor verhoor.

Politie zoekt getuigen brandstichting gymzaal
Den Haag Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een brandstichting aan de Renswoudenlaan. Op nieuwjaarsochtend werd omstreeks 01.45 uur brand gesticht in de gymzaal. Politie en brandweer ontdekten dat één van de ruiten was ingeslagen, waarna er in de gymzaal brand werd gesticht. Door tijdig ingrijpen kon de brandweer voorkomen dat de gymzaal geheel uitbrandde. De schade is echter aanzienlijk. Uit een onderzoek bleek dat één van de mogelijke verdachten bij de brandstichting gewond is geraakt aan zijn handen. Kent u de man met gewonde handen? Of heeft u informatie die de politie helpt bij het opsporen van de verdachten? Belt u dan met de recherche van Bureau Zuiderpark via 0900-8844. Liever anoniem? Dan kan via M. op nummer 0800-7000.

Vrouw botst tegen autoportier
Den Haag Een 69-jarige vrouw uit Den Haag botste dinsdag 2 januari omstreeks 13.30 uur op de Dierenselaan met haar fiets tegen een geopend portier van een personenauto. De vrouw viel hierdoor en de ambulance vervoerde haar met een hoofdwond naar het ziekenhuis. Onderzocht wordt hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.

Taxichauffeur mishandeld
Den Haag Een 46-jarige taxichauffeur uit Den Haag belde donderdag 3 januari om 00.30 uur de politie. Hij raakte op de Valkenboskade in een discussie verwikkeld met een 55-jarige Hagenaar, waarbij de man de sleutelbos in het gezicht van de taxichauffeur gooide. Agenten hielden de Hagenaar aan en maakten proces-verbaal tegen hem op.

Meisje bedreigd
Voorburg De politie hield woensdag 2 januari drie mannen (17, 19 en 24 jaar uit Voorburg) aan wegens bedreiging. Een 15-jarige meisje kwam woensdag een paar spullen ophalen nadat haar relatie met de 17-jarige Voorburger beëindigd was. Ze werd door hem en zijn vrienden uitgescholden en bedreigd met een mes. De Voorburgers zitten nog vast voor nader verhoor.

Eens houdt het op
Rijswijk Politieagenten vorderden woensdag 2 januari om 10.00 uur van een 78-jarige Delftenaar het rijbewijs in. De man reed over de Prinses Beatrixlaan en schampte een aantal malen de stoeprand. Aanwijzingen gegeven door de politie werden door de man niet waargenomen. Het CBR stelt een onderzoek in naar de rijvaardigheid van de man. Mocht hij niet meer aan de eisen voldoen dan wordt het rijbewijs definitief ingenomen.

Veelpleger betrapt
Rijswijk Beveiligingspersoneel betrapte woensdag 2 januari om 16.35 uur een 51-jarige Hagenaar op winkeldiefstal. De man nam bij een winkelfiliaal in het winkelcentrum In de Bogaard voor 30 euro aan scheermesjes mee zonder te betalen. De beveiliging droeg de verdachte over aan de politie. Aangezien de man een veelpleger is wordt hij vrijdag 4 januari voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Gestolen auto terug door sms-alert
De Lier De eigenaar van een BMW 316i, een 45-jarige inwoner uit De Lier, meldde maandag 31 december bij de politie van Bureau Westland dat zijn auto was gestolen. Direct verstuurde de politie een sms-bericht naar een groot aantal deelnemers in het Westland met het verzoek uit te kijken naar deze auto. Al snel belde een deelnemer aan sms-alert met de mededeling dat hij kort daarvoor de bewuste auto had gekocht van een particulier en uiteraard niet wist dat deze was gestolen. De man deed afstand van de gestolen BMW. De auto is inmiddels terug bij de rechtmatige eigenaar. De politie heeft de verdachte van de autodiefstal nog niet kunnen traceren en heeft de zaak nog in onderzoek.

Aanrijding in wasstraat
Delft Een 33-jarige automobilist uit Delft botste woensdag 2 januari om 20.45 uur met zijn auto tegen een muur in een wasstraat aan de Brasserskade. De auto gleed kennelijk door het gladde wegdek door en botste tegen een muur.

Man steelt ruitenwissers
Delft Een 49-jarige Delftenaar werd woensdag 2 januari om 20.45 uur op heterdaad betrapt toen hij de ruitenwissers van een auto aan de Schrobbelaarstraat wegnam. De 25-jarige eigenaar betrapte de man en belde de politie. Die hield de 49-jarige man aan. Aan het bureau bekende de man de diefstal. Hij kreeg een proces-verbaal.

Val op, daar kun je mee thuis komen
Delft - De politie controleerde woensdag 2 januari tussen 19.00 en 21.30 uur op de Oude Langendijk fietsers op fietsverlichting. In totaal reden veertien fietsers zonder licht. Zij kregen een proces-verbaal. Om verkeersveiligheid van fietsers en bromfietsers - de meest kwetsbare verkeersdeelnemers - te vergroten, controleert Politie Haaglanden ook in het nieuwe jaar in de hele regio intensief op het gebruik van de juiste verlichting en reflectoren. Een bekeuring voor defecte fietsverlichting bedraagt 20 euro.

Verdachte vernieling auto aangehouden
Delft De politie hield donderdagochtend 3 januari om 03.30 uur op de Verwersdijk een 21-jarige Delftenaar aan. De man stak om 01.00 uur met een mes de banden van een auto lek en vernielde de buitenspiegel. Op aanwijzingen kon de politie de man later in de nacht aanhouden. Relatieproblemen met zijn ex zijn vermoedelijk de aanleiding geweest voor het gedrag van de man.

Jongen spuugt naar agent
Zoetermeer Een 17-jarige jongen uit Zoetermeer vond het woensdag 2 januari nodig om 16.45 uur nodig te spugen naar een surveillerende motoragent. De jongen maakte deel uit van een groep jongeren die rondhing op het Burgemeester Wegstapelplein. De agent hield de jongen aan en op het politiebureau kreeg hij een proces-verbaal.