Politie Groningen

Donderdag 3 januari 2008

Provincie Groningen, 03-01-2008

Groningen: tweede verdachte aangehouden voor straatroven

In het onderzoek naar de straatroven waarvoor al een 26-jarige Stadjer was aangehouden is nu ook een tweede verdachte aangehouden. De leeftijds- en plaatsgenoot werd woensdagmiddag bij zijn woning in Groningen ingerekend. Hij is ingesloten voor verhoor en wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Bij zoeking in de woning is ook een aantal goederen gevonden die buit zijn gemaakt. De verdachte die 29 december al was aangehouden is door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.

Klik hier voor de eerdere berichtgeving.

Groningen: man betrapt auto-inbreker

Een alerte getuige heeft woensdagmiddag op de Noorderhaven een auto-inbreker betrapt. Hij belde de politie en gaf een signalement en een looproute door. De 34-jarige verdachte uit Groningen werd door agenten in de Oude Kijk in t Jatstraat aangehouden. Hij voldeed aan het signalement en hij had een complete autoradio met navigatiesysteem bij zich. De Stadjer is ingesloten en de politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: voetganger aangereden

Een 18-jarige fietsster uit Groningen is woensdagavond op de Stationsweg ten val gekomen en gewond geraakt. Een 23-jarige vrouw uit Oude Pekela stak het zebrapad over en de fietsster reed haar aan. De vrouw uit Groningen viel hierdoor van haar fiets en kwam met haar hoofd op het wegdek terecht. Ze raakte gewond en is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: inbraken in Lewenborg

Onbekenden hebben in een café en een viszaak aan de Kajuit ingebroken. Vermoedelijk vonden de inbraken dinsdagnacht plaats. De eigenaars ontdekten woensdagochtend dat ze ongewenst bezoek hebben gehad. In beide zaken werd een onbekend geldbedrag weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: fietser gewond na aanrijding

Een 57-jarige fietser uit Winsum is woensdagmiddag op de Oosterhamriklaan gewond geraakt. Hij verleende geen voorrang aan een 39-jarige automobilist uit Groningen. Het slachtoffer liep een forse hoofdwond en een aangezichtsletsel op. De man is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Groningen: huiselijk geweld en rijden onder invloed

De politie moest twee keer naar hetzelfde adres in Groningen. Er zou sprake zijn van huiselijk geweld. Toen agenten aanbelden, gaf de vrouw des huizes aan dat er niets aan de hand was. Bovendien zou haar 30-jarige vriend de woning al hebben verlaten. Korte tijd later kwam er weer een melding van hetzelfde adres. Nu bleek dat de man de eerste keer niet was weggegaan en dat hij zich in de woning had verstopt. Onderzoek wees uit dat er wel wat was gebeurd. Tenslotte bleek dat de vrouw in de auto was geduwd en dat het stel er vandoor was gegaan. In de Astraat troffen agenten de auto aan. De verdachte bleek ook nog eens onder invloed te rijden. Hij had ruim 0,95 promille alcohol in zijn bloed. Hij werd voor beide zaken aangehouden. De Stadjer is ingesloten voor nader onderzoek.

Stedum: bromfietsster gewond

Een 17-jarige bromfietsster uit Usquert is woensdagochtend gewond geraakt. De jonge vrouw reed even voor acht uur over het fietspad van de Delleweg in Stedum. Een onbekend gebleven fietser kwam uit tegenovergestelde richting. De fietser nam de bocht te ruim en botste tegen de zijkant van de bromfietsster. De bromfietsster kwam hierdoor ten val. Ze is met letsel aan haar arm naar het ziekenhuis gebracht. De fietser is zonder te stoppen doorgereden. De politie onderzoekt de zaak.

Leek: aanrijding door overstekende hond

Op de A7 bij Leek heeft een hond woensdagochtend voor oponthoud gezorgd. Een 40-jarige automobilist uit Drachten reed over de A7, toen plotseling een hond de weg overstak. De automobilist kon de hond niet meer ontwijken. Het dier belandde gewond in de middenberm. De auto liep schade op. De politie heeft het verkeer korte tijd stil gelegd, zodat personeel van de dierenambulance zich over het dier kon ontfermen. De hond is overgebracht naar een dierenarts. Het is onbekend wie de eigenaar van de hond is. De automobilist kwam met de schrik vrij.

Heiligerlee: zwaard beschermvrouw vermist

De politie is op zoek naar het zwaard van een beeld in Heiligerlee. In de nacht van vrijdag 21 december op zaterdag 22 december 2007 is het beeld van Graaf Adolf aan de Provincialeweg in Heiligerlee vernield. De arm van de beschermvrouw is vernield, waarbij het zwaard dat zij vasthoudt is weggenomen. Het is het originele zwaard. Mensen die weten wie verantwoordelijk is voor de vernieling of die weten waar het zwaard nu is, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Veendam: fietser gewond

Een 38-jarige fietser uit Appelscha is woensdagochtend gewond geraakt. De man fietste over het fietspad van de Sorghvlietlaan in Veendam. Bij het oversteken van de weg, gaf hij geen voorrang aan een 33-jarige automobiliste uit Veendam. De vrouw kon de fietser niet meer ontwijken. De man kwam ten val en is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Hoogezand: illegale plakker aangehouden

De politie heeft woensdagochtend een 22-jarige man uit Eenrum aangehouden. De man was op diverse plekken in Hoogezand posters aan het plakken. Hij had hiervoor geen vergunning. Stadswachten spraken de man aan de Gorechtlaan aan. Hij is aangehouden en overgedragen aan de politie. De resterende posters moest hij inleveren. De man kon na verhoor het bureau verlaten.

Warffum: automobilist verlaat plaats ongeval

De politie heeft woensdagavond een 44-jarige automobilist uit Warffum aangehouden. De man was op de Onderdendamsterweg in Warffum tegen een boom gereden. Zijn auto kwam hierdoor overdwars op de weg te staan. Hoewel dit een gevaarlijke situatie opleverde voor het overige verkeer, koos de man het hazepad. De politie heeft de zwaar beschadigde auto laten afslepen. De bestuurder meldde zich een paar uur later op het bureau, nadat hij had gehoord dat de politie hem zocht. De politie maakt proces-verbaal op voor het veroorzaken van gevaar en het verlaten van de plaats van een ongeval.

Winschoten: mannen aangehouden voor bedreiging

De politie heeft woensdag twee mannen uit Hoogezand (44 jaar) en Sappemeer ( 29 jaar) aangehouden. Het tweetal had aan de Industrieweg in Winschoten een 26-jarige man uit Midwolda bedreigd en geprobeerd te slaan met een ijzeren buis. De man wist de ijzeren buis af te weren. Aanleiding voor de onenigheid was een meningsverschil over bewoning van een pand. De twee verdachten kraakten een pand van het slachtoffer. Een kort geding heeft echter uitgewezen dat het pand niet mocht worden geraakt. De krakers waren eerder op de dag door de politie uit het pand gezet. De twee mannen zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Zuidbroek: verkeerscontrole

De politie heeft bij een verkeerscontrole op de A7 bij Zuidbroek diverse bekeuringen uitgeschreven: geen gordel (3x), overschrijding maximum snelheid (4x), kans op vallende lading, ondeugdelijke losbreekreminrichting, ondeugdelijke koppeling aanhangwagen, inhalen via verdrijvingsvlak, onvoldoende afstand houden (2x), negeren gesloten verklaring.

Hoogezand: rijden zonder rijbewijs en bezit harddrugs

Een 24-jarige automobilist uit Scharmer is woensdagmiddag aangehouden. De man reed over de Hoofdstraat in Hoogezand. Het rijbewijs van de man bleek bij controle ongeldig verklaard te zijn. Bovendien was hij in het bezit van verschillende soorten harddrugs. Hierop is de man aangehouden. Op het bureau bleek hij bovendien nog wat vuurwerk bij zich te hebben. De harddrugs en het vuurwerk zijn in beslag genomen. Bij een zoeking in de woning van de verdachte werd nog meer harddrugs aangetroffen. Ook dit is in beslag genomen. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek.

Winschoten: koper gestolen uit leegstaand pand

Onbekenden hebben uit een pand aan de Hoogstraat in Winschoten een grote hoeveelheid koper en lood gestolen. Uit de leegstaande woning zijn kranen en leidingen ontvreemd, waardoor veel schade is ontstaan. Het is niet precies bekend wanneer de inbraak is gepleegd. De politie onderzoekt de zaak.

Ter Apel: jongen gewond door zelfgemaakte vuurwerkbom

Een 12-jarige jongen uit Ter Apel is woensdagavond gewond geraakt aan zijn oog. De jongen stak aan de Rontgenstraat in zijn woonplaats een zelfgemaakte vuurwerkbom af. Toen het niet gelijk ontplofte, pakte hij de bom op. Deze ontplofte vervolgens in zijn gezicht. Hij liep hierbij letsel op aan zijn oog. De jongen is overgebracht naar het ziekenhuis.

Veendam: overgebleven vuurwerk in beslag genomen

De politie heeft woensdagnacht aan de Dr. Bekenkampstraat in Veendam een hoeveelheid overgebleven vuurwerk in beslag genomen. Twee jongemannen uit Veendam, beiden 18 jaar, staken vuurwerk af. De politie heeft 19 pijlen en bijna 700 stuks knalvuurwerk in beslag genomen. Tegen de beide heren wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winschoten: alarmpistool in beslag genomen

Een 30-jarige man uit Winschoten is woensdagnacht aangehouden. De auto waarin de man zat, trok de aandacht van agenten. Er was namelijk een lichtflits gevolgd door een harde knal waargenomen. Bij controle op de Gasthuislaan in zijn woonplaats bleek de man in het bezit van een alarmpistool. Het pistool en de bijbehorende munitie is in beslag genomen. De man mocht na verhoor het bureau verlaten.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Van Ketwich Verschuurlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 1050, aantal overtredingen: 27, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Glimmen, Rijksstraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1042, aantal overtredingen: 179, hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2904, aantal overtredingen: 155, hoogst gemeten snelheid: 113 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.