Gemeente Oldenzaal


Stadsvisie kompas voor toekomst van Oldenzaal

gepubliceerd op : 3-1-2008

De gemeente Oldenzaal stelt het komende half jaar de `Stadsvisie 2025' op. In dit document wordt beschreven welke strategische keuzes de stad de komende jaren moet maken.

Burgemeester Backhuijs sprak daarover de genodigden toe tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie, 's avonds op 2 januari in het stadhuis. Bij de Stadsvisie 2025 gaat het onder meer over ontwikkelingen op het gebied van woningbouw, economie, ruimtelijke ordening en welzijn. Het reguliere en toekomstige beleid moet aan de Stadsvisie worden getoetst.

Burgemeester Backhuijs spreekt de genodigden toe.

In het coalitieakkoord 2006-2010 is afgesproken dat Oldenzaal zich moet blijven ontwikkelen als een bruisende stad met een hoogwaardig voorzieningenniveau. Het college van B en W vindt het belangrijk om tijdig in te spelen op toekomstige sociale, economische en ruimtelijke ontwikkelingen, zoals de beschikbare grond voor woningbouw en bedrijfsterreinen en de veranderende samenstelling van de bevolking. B en W stellen de komende maand een startdocument op met vragen, stellingen en dilemma's.

Inwoners van Oldenzaal, ondernemers, raadsleden, collegeleden en andere genodigden wensen elkaar een gelukkig nieuwjaar.

"Oldenzaal is van alle Oldenzalers"
Behalve de gemeenteraad krijgt ook de bevolking de gelegenheid hierop te reageren. Er worden circa tien rondetafelgesprekken georganiseerd met vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties. Ook kunnen Oldenzalers zich aanmelden voor huiskamerbijeenkomsten waar, in het bijzijn van raadsleden, met vrienden, buren en/of familie gepraat kan worden over de toekomst van Oldenzaal. Ook zal het internetpanel worden ingezet om de meningen van de Oldenzalers te peilen.

Op basis van alle reacties formuleert het college van B en W in mei een definitief voorstel voor een Stadsvisie. Gepland is dat de gemeenteraad in juni hierover een besluit neemt. Door de gemeenteraad én de bevolking er nadrukkelijk bij te betrekken wil het college bereiken dat de Stadsvisie breed gedragen wordt. "De stad Oldenzaal is van alle Oldenzalers en dus kunnen Oldenzalers meepraten", zegt burgemeester Backhuijs.