Persberichten Rijn & Venen, 11.15 uur

Utrecht, 03-01-2008

Nieuwe wijkchefs

ABCOUDE-LOENEN-BREUKELEN Juliën Hettema is 1 januari vertrokken als wijkchef wijkteam Breukelen-Abcoude-Loenen.(BAL-gebied). Juliën is vanaf 1 november 2002 werkzaam geweest als wijkchef en nu aangesteld als hoofd van de afdeling belast met Regionale Arrestantenzorg Parkettaken en Transport vanuit het nieuwe complex in Houten.

De opvolgers van Juliën zijn: Gerrie Algera, momenteel groepschef van de Vreemdelingenpolitie politie Utrecht en Manon Bodoux, toegevoegd inspecteur van politie in het district Binnensticht. Beiden werken in deeltijd en gaan ieder voor 24 uur per week aan de slag binnen het wijkteam BAL..

Automobilist onder invloed

VINKEVEEN- In de nacht van woensdag op donderdag omstreeks 02.15 uur heeft de politie een man aangehouden die mogelijk teveel gedronken had.

De man, een 37-jarige inwoner van Mijdrecht werd op de Bloemhaven aangehouden op verdenking van teveel alcohol. Na de blaastest bleek dat de man teveel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 565 ug/l uit. Tegen de 37-jarige automobilist is procesverbaal opgemaakt en rijverbod van zes uur opgelegd.

Aanrijding met fietsster

WOERDEN- Agenten kregen op woensdagochtend omstreeks 08.40 uur een melding van een aanrijding tussen een automobiliste en een fietsster. Ter plaatse bleek dat de 26-jarige automobiliste uit Woerden was gereden in de richting van de Leidsestraatweg. Toen zij deze straat in wilde rijden zag zij hierbij de voor haar van rechtkomende 58-jarige fietsster uit Woerden over het hoofd. Hierdoor ontstond tussen hen een aanrijding. De fietserster had last van haar rug en is ter plaatse gecontroleerd door ambulance personeel. Later is zij ter observatie overgebracht naar de Hofpoort. Haar fiets heeft heeft aan de aanrijding een verbogen voorwiel en een beschadigde fietsmand overgehouden.