Politie Zuid-Holland-Zuid

03/01 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 03-01-2008 o persberichten district I

MAN VERWARD AANGETROFFEN
ZWIJNDRECHT Een 86-jarige man uit Zwijndrecht is verward in zijn auto aangetroffen. Dit gebeurde op donderdagochtend 3 januari 2008 omstreeks 00.50 uur. Na een melding dat een automobilist vreemd rijgedrag vertoonde, troffen politieagenten hem aan in de Uranusstraat. Hij reed zonder verlichting en had kennelijk ook op de verkeerde rijbaan gereden. Agenten brachten de man thuis en parkeerde de auto in zijn garage. De sleutels werden bij zijn zoon afgeleverd. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT - Een 37-jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed. Dit gebeurde op donderdagochtend 3 januari 2008 omstreeks 01.20 uur in de Frans Lebretlaan. In het bureau blies de man, die beginnend bestuurder is,
1,1 promille (505 ug/l). Daarop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

GROEP JONGEREN AANGEHOUDEN NA VERNIELING BUSHOKJE ZWIJNDRECHT De politie heeft op woensdagavond 2 januari 11 jongeren in de leeftijd van 15 tot 19 jaar uit Zwijndrecht aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vernieling van een bushokje aan de Beethovenlaan. Twee getuigen meldden de vernieling bij de politie waarop zij direct met meerdere agenten anticipeerden en de groep aanhield. Op het politiebureau bleken drie van de elf jongeren daadwerkelijk tegen het bushokje getrapt te hebben. De ouders van alle jongeren zijn in kennis gesteld. De politie beraadt zich in over een eventuele straf. Na verhoor zijn allen heengezonden.

HENNEPKWEKERIJ ONTDEKT
ZWIJNDRECHT Naar aanleiding van een melding van wateroverlast in een woonhuis aan de De Were heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt. De wateroverlast werd geconstateerd door omwonenden. In de woning bleek in drie ruimten een hennepkwekerij te zijn opgezet. In totaal ging het om zon 600 plantjes. De kwekerij werd ontmanteld. Alles wordt vernietigd. De politie hield een 33-jarige man uit Rhoon aan op verdenking van betrokkenheid bij de hennepkwekerij. Hij is na verhoor heengezonden. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de plantage.