Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 03/01

TILBURG, 3 januari 2008

Politie zoekt getuige na gewapende overval op bouwmarkt

TILBURG Vanmorgen heeft er een gewapende overval plaats gevonden op een bouwmarkt aan de Ringbaan-Zuid. De politie is daarom op zoek naar getuigen en heeft SMS-Alert ingezet. Bij de overval raakte niemand gewond. De daders zijn er met onder andere een kassalade met geld vandoor gegaan.

De politie ontving om 08.15 uur een melding van een gewapende overval bij de bouwmarkt. Direct spoedden meerdere politie-eenheden zich ter plaatse waar ze aangesproken werken door enkele medewerkers. Twee onbekende mannen (een forse blanke man en een negroïde man) hebben vermoedelijk het personeel opgewacht bij de winkel. Onder bedreiging van onder meer een vuurwapen werden de gearriveerde personeelsleden gedwongen het pand te openen. In de winkel werd onder andere een kassalade met geld buit gemaakt. De politie is direct gestart met het opnemen van verklaringen en het instellen van een sporenonderzoek. Ook zette de politie in een straal van 5 kilometer SMS-Alert in met daarin de tekst: In verband met gewapende overval Gamma Ringbaan-Zuid zoekt de politie getuigen. Twee daders (1 blanke en 1 negroïde man) hebben de overval gepleegd. In totaal ontvingen 7646 ontvangers het bericht.

De politie verzoekt getuigen of mensen die iets afweten van deze overval contact op te nemen via het algemene politienummer: 0900-8844. Het is ook mogelijk om anonieme in formatie te verstrekken via de Meldlijn Meld Misdaad Anoniem. Deze meldlijn is bereikbaar op 0800-7000. Bellers hoeven hun naam niet te noemen en ook de nummerweergave is voor dit speciale telefoonnummer buiten werking gesteld. Verder worden geen bandopnames van de telefoongesprekken bewaard. De medewerkers van de landelijke meldlijn geven de binnengekomen informatie direct door aan de politiekorpsen in het land. Aan de hand van binnengekomen tips rechercheert de politie verder.

Ex-vriendin trapt man van trap

GOIRLE De politie heeft vanmorgen rond 00.30 uur in een woning in Goirle een 27-jarige inwoonster uit Goirle aangehouden. Ze wordt ervan verdacht haar 28-jarige ex-vriend van de trap te hebben geschopt. Op het bureau is ze in verzekering gesteld.

Het tweetal dat enkele weken geleden de relatie verbroken heeft, kreeg kort na middernacht een woordenwisseling met elkaar. Deze woordenwisseling ontaardde in een ruzie waarbij de vrouw haar ex-vriend meerdere keren in de rug trapte. Op het moment dat de man in de woning op de eerste verdieping bij de trap stond, schopte en beet de verdachte hem. Door de trap viel de man van de trap.

Winkeldief loopt tegen de lamp

TILBURG De politie heeft gistermiddag rond 16.30 uur in een supermarkt in de Groenstraat een 44-jarige Tilburger aangehouden voor winkeldiefstal. Medewerkers van de zaak zagen de man de supermarkt verlaten terwijl hij een fles alcoholische drank niet bij de kassa afgerekend had. Buiten de winkel spraken de medewerkers hem aan en waarschuwden de politie die de man meenamen naar het bureau. Daar legde de man een bekennende verklaring af. De verdachte gaf aan dat het gebruik van alcohol de reden was van de diefstal.

Politie beboet man na belediging

TILBURG De politie heeft gistermiddag rond 16.00 uur in de Tuinstraat een 33-jarige Tilburger aangehouden voor belediging. De man was het niet eens dat hij een bekeuring ontving voor zijn parkeergedrag wat hij uitte door de agenten te beledigen. Op het bureau kreeg hij een boete van 350 euro.

Politie controleert minderjarige na vernieling ruit

TILBURG De politie heeft gistermorgen rond 10.15 uur een 16-jarig Tilburgs meisje aangehouden voor het niet bij zich hebben van een geldig legitimatiebewijs. Gewaarschuwde agenten stelden in de Lijsterstraat een onderzoek in naar aanleiding van een huiselijk conflict. In de straat troffen ze een 33-jarige Tilburger aan. De man gaf aan dat zijn 16-jarige vriendin na een ruzie de ruit van de voordeur vernield had. Hierop werd het meisje aangesproken. Omdat ze geen identiteitsbewijs wilde toonde is ze aangehouden.

Hennep buit gemaakt bij inbraak woning

TILBURG Bij een inbraak in een woning aan het Calandhof hebben dieven vermoedelijk een partij hennep buit gemaakt. De politie ontving vanmorgen tegen 02.00 uur de melding van een inbraak in een woning aan het Calandhof. Ter plaatse bleek het slot van de voordeur geforceerd te zijn. In de woning was niemand aanwezig. Op de eerste verdieping troffen agenten een ruimte aan met daarin kwekerijbenodigdheden. In een andere ruimte trof de politie een inwerking zijnde hennepkwekerij aan, die kennelijk kort daarvoor geoogst was. Onderzoek wees uit dat er met de elektriciteitsmeter geknoeid was. De politie stelt een onderzoek in naar de exploitant.

Auteur: Desiree Brabers