Gemeente Utrechtse Heuvelrug



Bomenverordening Utrechtse Heuvelrug 2008

De gemeenteraad heeft op 20 december 2007 de Bomenverordening Utrechtse Heuvelrug 2008 vastgesteld. De verordening treedt per 1 januari 2008 in werking. De huidige bomenverordening uit 2006 wordt ingetrokken op het moment dat de nieuwe in werking treedt. De bomenverordening is tot stand gekomen in nauw overleg met de Federatie Groene Heuvelrug.
Volgens de nieuwe verordening moet kapvergunning aangevraagd worden voor alle bomen met een stamomtrek van minimaal 63 centimeter (gemeten op 1.30 meter boven het maaiveld). Dat is ruimer dan in de vorige verordening. Ook grote ingrepen aan de kroon of het wortelgestel van de boom zijn kapvergunningplichtig! Dit om ernstige ontsiering, beschadiging of zelfs de dood van de boom tegen te gaan. Voor het dunnen van houtopstand, het vellen van dode houtopstand en het vellen van Amerikaanse volgelkers geldt een meldingsplicht: eerst melden dus aan Burgemeester en wethouders voordat u daarmee aan de gang gaat!



Voor meer informatie over de nieuwe bomenverordening kunt u contact opnemen met Germt Medema: (0343) 56 58 63 of germt.medema@heuvelrug.nl

Laatst gewijzigd: 3 januari 2008