Gemeente Venlo


Wmo 2008

3-1-2008

De Wmo in Venlo: een nieuw plan

Sinds 1 januari 2007 is de gemeente verantwoordelijk voor de Wmo, de Wet maatschappelijke ondersteuning. De Wmo regelt de ondersteuning voor mensen die hulp nodig hebben in het dagelijks leven. Het gaat om voorzieningen als hulp bij het huishouden, een rolstoel, woningaanpassing e.d. De Wmo ondersteunt mensen die zich inzetten voor hun naaste of hun buurt, zoals mantelzorgers en vrijwilligers. Verder stimuleert de Wmo activiteiten die de onderlinge betrokkenheid in buurten en wijken vergroten.

De invoering van de Wmo hebben we inmiddels achter de rug. Hoewel een aantal procedures is veranderd, is de inhoud veelal hetzelfde gebleven.

Beleidsplan ter inzage
De gemeente Venlo heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan het beleidsplan Wmo. In dit plan worden de lijnen van de Wmo in Venlo voor de komende jaren uitgezet. Voordat de gemeenteraad gaat beslissen over dit plan, krijgen organisaties, belangengroeperingen en de bevolking de kans om een reactie te geven. Ook de burgers van de gemeente Venlo kunnen hun visie kenbaar maken.

Het beleidsplan Wmo ligt nu ter visie in de verschillende stadwinkels van de gemeente Venlo. U kunt tot woensdag 20 februari schriftelijk uw reactie op dit plan kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van Venlo.

Openbare inspraakbijeenkomst
Binnenkort organiseert de gemeente een openbare bijeenkomst. Tijdens deze avond geeft de gemeente een korte toelichting op het plan. Daarnaast hebben bezoekers de mogelijkheid hun visie kenbaar te maken. De reacties tijdens deze avond worden meegenomen in de verdere behandeling van het plan. Volgende week vindt u in het E3 journaal en op deze website meer details over deze bijeenkomst