Gemeente Purmerend

Gouden Waarderingsspeld voor Stichting Purmerend Marktstad

03 januari 2008

Burgemeester Leen Verbeek reikte voor de derde keer de Gouden Waarderingsspeld uit tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst woensdag 2 januari 2008 in theater de Purmaryn.

De Gouden Waarderingsspeld van de gemeente Purmerend wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of aan een organisatie die de stad Purmerend in het achterliggende jaar op een bijzonder positieve wijze in de publiciteit bracht. De oproep in het gemeenteblad Stadhuisberichten om Purmerenders of Purmerendse organisaties voor te dragen leverde veel reacties op. De selectiecommissie had het moeilijk en besloot tenslotte unaniem één organisatie te 'eren': Stichting Purmerend Marktstad. Naast de onderscheiding in de vorm van een gouden speld ontvangt de heer Piet Hein Debets, als vertegenwoordiger van het bestuur van de Stichting, tevens een oorkonde.

De Stichting Purmerend Marktstad, bekend van de markstadfeesten, is een groot succes. Ze draagt al vele jaren in grote mate bij aan een groeiende bekendheid van Purmerend als evenementenstad. De bekendheid en het succes van de Stichting beperkt zich niet alleen tot de stad Purmerend, maar reikt tot ver over de grenzen van de stad.