Gemeente Capelle a/d IJssel

Persbericht/-uitnodiging

datum:
20 december 2007
nummer:
099

Koperwiek ontvangt eerste veiligheidsster

Stadscentrum de Koperwiek krijgt op donderdag 3 januari om 18.30 uur in De Brasserij haar eerste ster uitgereikt in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Hierbij wordt u van harte uitgenodigd bij deze uitreiking aanwezig te zijn.

Met het KVO willen betrokkenen een veiliger winkelgebied creëren, waardoor er prettig en veilig gewinkeld en ondernomen kan worden. Om deze eerste ster te verkrijgen heeft de ondernemersvereniging van het winkelcentrum samengewerkt met de gemeente, de centrumeigenaren Van Der Vorm Vastgoed en DTZ/Rodamco, Politie en Brandweer.

Streven naar meer sterren
Het KVO kent in totaal drie sterren. De eerste ster is wordt verleend als er voldoende afspraken zijn om de veiligheid is in het openbare gedeelte van het centrumgebied te bewerkstelligen. Door de toekenning van deze ster is het centrumgebied officieel gecertificeerd.
Stadscentrum De Koperwiek streeft ernaar ook de overige twee sterren te behalen. Deze gaan over veiligheid in de aansluiting van het winkelgebied op zijn omgeving en veiligheid in de individuele winkels.



Gemeente Capelle a/d IJssel