Vakblad Praktijk wint prijs Mooiste Cover

03/01/2008 16:14

ECABO

Praktijk, het vakblad over praktijkleren in het beroepsonderwijs, is één van de drie winnaars van de prijs Mooiste Cover van Media Facts. Praktijk is in de categorie vakbladen bekroond met de prijs voor Mooiste Cover 2007. Media Facts, het vakblad over mediamanagement, organiseerde de wedstrijd voor de derde keer.

Praktijk, dat vijf keer per jaar verschijnt in een oplage van 64.000 exemplaren, is een gezamenlijke uitgave van ECABO en Kenteq, kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven. Beide kenniscentra hebben een eigen editie met een groot aantal gemeenschappelijke pagina's. De twee edities hebben verschillende covers, met op elke cover een mbo-leerling uit een aan het desbetreffende kenniscentrum gelieerde sector.

Volgens de jury biedt Praktijk, het vaktijdschrift over praktijkleren in het beroepsonderwijs, met zijn covers een degelijke maar tegelijk verrassende aanpak, die de lezer direct wil betrekken: 'Het stelselmatig inbouwen van het logo in het coverbeeld wordt gezien als opmerkelijk en fris. Felicitaties aan de makers van Praktijk!'

Eerdere winnaars voor Mooiste Cover waren Volkskrant Magazine (2006) en AD Magazine (2005).

Vakblad Praktijk viel in 2006 ook al in de prijzen. Toen won het blad de Zilveren Veer bij de Grand Prix Bedrijfsbladen, voor de leukste rubriek. Bij de Grand Prix Bedrijfsbladen 2007 was Praktijk genomineerd voor de categorieën 'Beste externe bedrijfsblad' en 'Rubriek'.

Over ECABO
ECABO is het kenniscentrum voor de economisch-administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen. Zij vervult een brugfunctie tussen beroepsonderwijs en bedrijfsleven. Ze doet dit door middel van een breed scala aan diensten, waaronder de ontwikkeling en het onderhoud van de landelijke diploma-eisen voor mbo-opleidingen, de zorg voor voldoende en goede stageplaatsen, en de ondersteuning van onderwijsinstellingen bij de examinering. Meer informatie over ECABO vindt u op www.ecabo.nl. Meer informatie over het vakblad Praktijk vindt u op http://www.ecabo.nl/praktijk .

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.ecabo.nl/