Persberichten Stad Utrecht, 11.15 uur

Utrecht, 03-01-2008

Man aangehouden

UTRECHT De politie heeft op de Cor Vlotlaan een man aangehouden die zich verdacht gedroeg en geen identiteitsbewijs op zak had.

Door getuigen werd in de nacht van woensdag 2 op donderdag 3 januari omstreeks 03.55 uur naar de politie gebeld omdat men een man zag die buitengewoon veel interesse toonde in geparkeerde autos. Ter plaatse troffen agenten op de Cor Vlotlaan een man aan die volledig aan het opgegeven signalement voldeed. De 36-jarige man uit Utrecht stond bij de agenten bekend als veelpleger. Hij kon zich niet identificeren en gaf in eerste instantie ook een vals adres op. Tijdens het fouilleren kwamen er diverse inbrekerswerktuigen uit de man zijn jas.

Verkeerscontrole

UTRECHT Woensdagmiddag en avond heeft de politie op de Graadt van Roggenweg een verkeerscontrole uitgevoerd.

De controle werd op drie locaties gehouden. In totaal moesten 600 bestuurders op de Graadt van Rogge weg, de Nobelstraat en de Catharijnesingel een blaastest afleggen. Niemand had te veel gedronken. De politie was zeer tevreden met het resultaat.

Man aangehouden met gestolen fiets

UTRECHT Op het Smakkelaarsveld heeft de politie woensdagavond een man aangehouden omdat hij een fiets gestolen had.

Omstreeks 18.40 uur zagen medewerkers van het cameratoezicht dat een man zich verdacht gedroeg in de omgeving van gestalde fietsen. Op een gegeven moment werd gezien dat de man een slot van een fiets openbrak en de fiets meenam. Aan de hand van het signalement konden agenten de 29-jarige dief uit Utrecht bij het Vredenburg aanhouden. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Drie vrouwen aangehouden voor diefstal

UTRECHT - De politie heeft woensdagmiddag drie vrouwen aangehouden omdat zij in meerdere winkelartikelen hadden weggenomen.

Door personeel van een winkel aan de lange Viestraat werd omstreeks 16.30 uur naar de politie gebeld omdat men had gezien dat drie vrouwen een diefstal hadden gepleegd. De vrouwen waren de winkel uitgerend in de richting van het Vredenburg. Aan de hand van de opgegeven signalementen troffen de agenten het drietal aan, in een winkel bij het Achter Clarenburg.

In de tassen van de vrouwen werd een grote hoeveelheid parfum en toiletartikelen aangetroffen. Tevens zat bij een van de 3 vrouwen een compleet servies in haar tas. De drie 20, 21 en 23 jaar oud en afkomstig uit Culemborg en Amersfoort werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Joyrijden

UTRECHT- In de nacht van woensdag op donderdag omstreek 00.05 uur stonden surveillerende agenten op de laan van Chartoise. Hier werden zijn ingehaald door een personenauto die hen met hoge snelheid voorbij reed. Daarop hebben agenten de achtervolging ingezet en kon de bestuurder worden aangehouden. Het betrof een 18-jarige bestuurder die niet in het bezit was van een rijbewijs en zonder toestemming van zijn vader de auto van zijn vader had meegenomen. Tegen de jongen is een procesverbaal opgemaakt.

Drugs

UTRECHT- Door een oplettende voorbijganger kon in de nacht van woensdag op donderdag omstreeks 00.25 uur een drietal mannen worden opgepakt, die in het bezit van drugs waren.

De voorbijganger hoorde de drie mannen over drugs spreken waarna ze een kroeg aan de Draaiweg in gingen. Toen de drie mannen uit Utrecht, een 40-jarige, een 38-jarige en een 33-jarige de kroeg uitgingen zijn ze aangehouden. Na onderzoek bleek in de kofferbak van hun auto softdrugs aanwezig te zijn. Ook bij foullering van verdachten werd bij een verdachte drugs aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak en heeft de auto in beslag genomen. De drie verdachten zijn inverzekering gesteld.