KNSB

ONK Kunstrijden, 5 en 6 januari in Tilburg
publicatie: 21-12-2007

Klik hier voor meer wedstrijdinformatie >>>

Hoogland (KNSB) - Op zaterdag 5 en zondag 6 januari worden in het IJssportcentrum te Tilburg de Open Nederlandse Kampioenschappen Kunstrijden verreden. Deze worden georganiseerd door het gewest Noord Brabant - Limburg - Zeeland en geheel verzorgd door de Tilburgse Kunstrij Vereniging T.K.V. onder auspiciën van de KNSB.

De belangstelling van het stadsbestuur van de gemeente Tilburg is dermate groot, dat op vrijdagavond 4 januari om 19.00 uur de officiële loting zal plaatsvinden in het gemeentehuis van Tilburg, met medewerking van de wethouder van sport de Heer J. Hamming. Deze zal ook op zondagavond aanwezig zijn tijdens de prijsuitreiking.

Tijdens deze kampioenschappen kunstrijden zullen de rijders en rijdsters strijden om de nationale titels op de onderdelen Dames en Heren, Paarrijden en Synchroonschaatsen. Het evenement geldt tevens als kwalificatie voor de wereldkampioenschappen kunstrijden solo Junioren, die in het laatste weekeinde van februari gehouden worden in Bulgarije. Daarnaast plaatsen de drie beste dames en heren in iedere categorie zich voor de Challenge Cup te Den Haag in maart.

Ondanks de door Nederland te organiseren internationale wedstrijden is het Open Nederlands Kampioenschap Kunstrijden het belangrijkste evenement op het gebied van deze schaatsdiscipline in Nederland. Sportief gezien is dit evenement vooral een graadmeter voor de mate waarin de Nederlandse rijders/sters de sinds enkele jaren verbeterde trainingsfaciliteiten hebben kunnen benutten.

Naast de onderdelen Solorijden en Paarrijden zal door teams gestreden worden om de titel Nederlands kampioen Synchroonschaatsen in de categorieën Senior, Junior en Novice in deze relatief nieuwe discipline binnen het kunstrijden. In deze discipline worden küren gereden op muziek waar, naast sprongen en pirouetten, ook vaak moeilijke choreografische patronen en intersecties op het ijs worden gevormd.

Programma
Vrijdag 4 januari : training, 09.30 tot 16.00 uur. Zaterdag 5 januari : aanvang, 09.15 tot 16.45 uur, met officiële opening om 09.10 uur.
Zondag 6 januari : aanvang, 10.30 tot 18.45 uur, met aansluitend huldiging.

Locatie
IJssportcentrum, Stappegoorweg 3, 5022 DA Tilburg.

Klik hier voor meer wedstrijdinformatie >>>