Provincie Groningen

Provinciale Staten: de feiten van 2007 4 januari 2008

Het afgelopen jaar stond in het teken van vernieuwing: nieuwe Provinciale Staten, een nieuw college en een nieuwe commissaris van de Koningin.

In maart 2007 is de zittingsperiode 2003-2007 van Provinciale Staten afgesloten. Op 7 maart 2007 vond de Provinciale Statenverkiezing plaats. De week erop - op 15 maart - vond de eerste vergadering van de Staten in nieuwe samenstelling plaats, bestaande uit 43 leden en negen Statenfracties.

Al op 28 maart werd het collegeprogramma "Groningen, Sociaal en Slagvaardig" door Provinciale Staten besproken. Provinciale Staten hebben zes gedeputeerden benoemd. Het nieuwe college bestaat uit drie coalitiepartners; Partij van de Arbeid, het CDA en de ChristenUnie.

zon

Na een introductie van enkele weken zijn de Staten aan de slag gegaan. Nieuw is dat de fracties burgercommissieleden kunnen inschakelen. Burgercommissieleden zijn lid van een Statencommissie, maar niet van Provinciale Staten.

Een vertrouwenscommissie uit de Staten heeft in deze periode gezocht naar een opvolger van de per september vertrokken commissaris van de Koningin, Hans Alders. De Staten hebben begin juli een aanbeveling voor een te benoemen CdK aan de Koningin gedaan. Op 1 september is Max van den Berg is deze functie getreden.

Er is in 2007 weer veel gebeurd in Provinciale Staten. U leest het in 'Feiten 2007 Provinciale Staten'.

Een nieuw jaar ligt voor ons. Een jaar waarin de Staten zich energiek zullen inzetten voor de belangen van de burgers in onze prachtige provincie. 2008 staat in het teken van energie. Groningen is energie(k). Dit feitenoverzicht, dit jaar in een nieuw jasje, is dan ook geïllustreerd in het teken van energie.

Provinciale Staten wensen u een energiek nieuwjaar!

5 januari 2008