Politie Haaglanden

Persberichten 7 januari

Haaglanden, 07-01-2008

Auto ramt lantaarnpaal
Den Haag Een 77-jarige Leidschendamse raakte zondag 6 januari gewond zij omstreeks 16.45 uur op de Landscheidingsweg met haar auto tegen een lantaarnpaal reed. De vrouw raakte door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt. De vrouw werd door de brandweer uit haar auto gehaald en de traumaheli kwam ter plaatse met een medisch team. In het ziekenhuis bleek de vrouw aan de aanrijding twee gebroken enkels te hebben overgehouden. Vanwege de aanrijding was de Landscheidingsweg gedurende twee uur volledig afgesloten.

Jonge inbrekers aangehouden
Den Haag Naar aanleiding van een melding van een inbraak in een winkel aan de Frederik Hendriklaan, hielden agenten maandagmorgen 7 januari omstreeks 01.00 uur twee Hagenaars van 15 en 16 jaar aan. De ruit van de winkel bleek vernield en vermoedelijk was er uit de vitrine wijn weggenomen. In de omgeving werden de twee jongens aangetroffen. Zij hadden drie flessen wijn bij zich die ze probeerden te verstoppen toen zij de agenten zagen. Hierop werden zij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hun ouders werden in kennis gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Snelheidscontroles
Den Haag Bij snelheidscontroles op de van Alkemadelaan en de Bezuidenhoutseweg controleerde Politie Haaglanden zondag 6 januari tussen 13.30 uur en 16.30 uur 1536 bestuurders op hun snelheid. In totaal kregen 209 bestuurders een proces-verbaal voor het overschrijden van de maximum toegestane snelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was 88 km/uur.

Automobilist ziet tram niet
Den Haag Een 28-jarige automobilist botste zondag 6 januari omstreeks 16.45 uur op de kruising Bezuidenhoutsweg en Rijnstraat tegen een passerende tram. Vermoedelijk heeft de man het signaal voor een aankomende tram niet gezien en zag plotseling de tram aankomen. In een schrikreactie gaf de man gas, waardoor de tram tegen de achterzijde van de auto aanreed. De auto kwam hierdoor tegen een verkeersbord op de middengeleiding en kwam tot stilstand. De bestuurder en zijn vrouw met twee kinderen kwamen met de schrik vrij. De auto bleek total loss. De trambestuurder raakte niet gewond.

Onenigheid over parkeerplaats
Den Haag Twee Haagse mannen (31 jaar en 39 jaar ) gingen zondag 6 januari omstreeks 15.10 uur met elkaar op de vuist in een parkeergarage aan de Amsterdamse Veerkade. Beiden waren in de veronderstelling dat zij recht hadden op een parkeerplek en toen zij hier beiden niet met een goed gesprek uitkwamen, vielen er over en weer klappen. Beide mannen deden aangifte van mishandeling. De politie onderzoekt de toedracht.

Drie dievegges aangehouden
Den Haag Twee vrouwen (29 jaar en 36 jaar) en een meisje (13 jaar) zijn aangehouden toen zij zondag 6 januari omstreeks 17.15 uur goederen meenamen zonder te betalen uit een warenhuis aan het Spui. De 36-jarige vrouw gaf een tas vol met spullen aan haar dochter en een tas aan haar vriendin. Echter toen zij het warenhuis verlieten ging het poortalarm af. De beveiliging hield de drie aan. De 36-jarige Haagse bekende de diefstal.

Bejaarde fietsers ten val
Voorburg/Leidschendam Een 75-jarige Haagse fietser kwam op zondag 6 januari omstreeks 23.15 uur zonder aanwijsbare reden ten val op de Rozenboomlaan in Voorburg. Hoewel de man bij kennis was duurde het even voordat hij aanspreekbaar was. Politieagenten zagen dat de man schaafwonden in zijn gezicht en vermoedelijk een gebroken neus had en roken dat de man alcohol had gedronken. Hij kon zich niet herinneren wat er gebeurd was. De Hagenaar werd per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.
Een 80-jarige Leidschendamse fietser kwam op zondag 6 januari ten val nabij de wegafzetting aan de Oude Trambaan in Leidschendam. De vrouw zag een wegmarkering over het hoofd, waardoor zij uit balans raakte en ten val kwam. Zij raakte gewond aan haar elleboog. De vrouw werd per ambulance vervoerd naar een ziekenhuis.

Alcoholcontrole
Wassenaar Bij een alcoholcontrole 6 januari tussen 19.30 uur en 22.00 uur op de Lange Kerkdam en de Rijksstraatweg controleerde de politie in totaal 213 passanten. Drie bestuurders reden onder invloed en bliezen respectievelijk 420 en 505 ugl en 595 ugl. Van de laatste bestuurder is het rijbewijs ingevorderd. Alle automobilisten gingen met een proces-verbaal naar huis.

Herkend door agent
Rijswijk Een 58-jarige automobilist uit Den Haag dacht een agent te slim af te zijn door, toen hij gecontroleerd werd, een valse naam op te geven. De agent herkende de Hagenaar omdat hij hem al eerder controleerde. De Hagenaar reed onder invloed en moest blazen. Op het bureau blies de man 325 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Uiteindelijk gaf hij zijn echte naam op. Hij ging met meerdere processen-verbaal op zak naar huis.

Ingegraven munitiekist blijkt nepschat
Schipluiden Een 65-jarige man uit Schipluiden meldde zondag 6 januari om 16.30 uur aan de politie dat hij een munitiekist had opgegraven en het niet vertrouwde. De politie nam het zekere voor het onzekere en riep de hulp van een Explosieven Opruimingsdienst in. Na hun onderzoek bleek dat er geen munitie in de kist zat, maar een gps-systeem ten behoeve van een vossenjacht-spel. De politie nam contact op met het bedrijf dat de kist ingegraven had, zodat ze door middel van bijvoorbeeld kleurstelling duidelijk moeten maken dat het geen echte munitiekist betreft.

Rijden zonder rijbewijs
Delft Surveillerende agenten hielden op zondag om 21.05 uur op de Westlandseweg een 19-jarige automobilist aan voor rijden zonder rijbewijs. De bestuurder viel op door zijn aarzelende rijgedrag. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Jongen gebruikt pepperspray bij beroving
Zoetermeer De politie hield op zondag 6 januari om 21.35 uur een 15-jarige jongen uit Zoetermeer aan wegens mishandeling van drie jongens (14, 15 en 16 jaar) bij Centrum West. De verdachte zou het drietal met pepperspray in de ogen hebben gespoten, en hen daarna hebben geslagen en beroofd. Ook een 15-jarige jongen uit Zoetermeer deed aangifte van mishandeling, hij kreeg pepperspray in zijn ogen en een klap in zijn gezicht. Alle vier de slachtoffers kenden de verdachte, waardoor hij snel kon worden aangehouden. De verdachte ontkent alles. De politie onderzoekt de zaak verder.

Automobilist vast na achtervolging
Zoetermeer Surveillerende agenten hielden maandag om 0.50 uur na een korte achtervolging een 24-jarige man uit Zoetermeer aan. De man viel op de Palthelaan op door zijn rijgedrag. Op de Du Meelaan reed hij 100 km per uur en probeerde de politie af te schudden. Hij reed met hoge snelheden over woonerven en deed zijn verlichting uit. Op de Kersengaarde hielden de agenten de verdachte staande. Uit een blaastest bleek dat hij teveel had gedronken. De man, een beginnend bestuurder, blies 540 ugl, terwijl de limiet voor beginnend bestuurders op 88 ugl ligt. De man had ook nog een gevangenisstraf van 20 dagen openstaan.