Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl

Amersfoort: 7 januari 2008

Esther Vergeer en Ronald Vink nationaal kampioen rolstoeltennis

Van donderdag 3 tot en met zondag 6 januari 2008 vond het Nationaal Rolstoeltennis Kampioenschap (NRK) 2008 plaats op de indoorbanen van Sport en Cultureel Centrum De Rijnkom te Renkum. Het was een sterk bezet nationaal kampioenschap. Alle deelnemers hebben een positie binnen de top-10 van de Nationale Rolstoeltennis Ranglijst. Onder hen waren ook wereldtoppers als Esther Vergeer, Korie Homan, Jiske Griffioen, Robin Ammerlaan, Ronald Vink en Maikel Scheffers aanwezig.

Zowel in het dames- als het herenenkelspel werd gespeeld in twee poules met ieder vier spelers. Na de poulewedstrijden vonden zondag 6 januari de zogenaamde kleine en grote finale plaats. De runner-ups van de poule-wedstrijden speelden de kleine finale om plaats drie en vier. De grote finale, waarin werd gestreden om de zilveren en de gouden medaille (en dus de nationale titel), werd gespeeld tussen de winnaars van de poulewedstrijden. Esther Vergeer won bij de dames de nationale titel en bij de heren was Ronald Vink de sterkste deelnemer. In onderstaand overzicht vindt u de uitslagen van de winnaars tot en met plaats acht. De volledige uitslagen van de Nationale Rolstoeltennis Kampioenschappen staan op knltb.nl.