Persberichten Lekstroom, 10.10 uur

Utrecht, 08-01-2008

Vernieling reclamebord

NIEUWEGEIN Op maandagmiddag 7 januari heeft een jongen een reclamebord vernield bij een supermarkt aan de Kauwenhof in Nieuwegein. Omstreeks 12.25 uur kreeg de politie een melding van supermarktpersoneel dat er een groepje jeugd vervelend was. Personeel had de jongens al aangesproken. Eén van hen reageerde hierop door een reclamebord kapot te trappen. Hiervoor is de politie gebeld. De jongen, een 15-jarige inwoner van Nieuwegein, is even later aangehouden en heeft in zijn verhoor op het politiebureau vervolgens bekend. In overleg met zijn ouders zal hij een taakstraf via bureau Halt uitvoeren. De jongen is weer op vrije voeten gesteld.

Aangehouden voor slaan

HOUTEN Een 43-jarige man uit Houten is dinsdagmorgen aangehouden omdat hij een plaatsgenoot zou hebben geslagen. Omstreeks 00.35 uur kregen agenten de melding om naar het Plein te gaan. Daar was een ruzie geweest en er was geslagen. Een 24-jarige man uit Houten deed aangifte en gaf aan dat hij pijn in zijn nek en gezicht had. Hij was licht gewond en gaf de agenten een signalement van de verdachten. De agenten troffen de 43-jarige verdachte vervolgens op het Onderdoor aan. Hij bekende te hebben geslagen, maar uit zelfverdediging. De man is aangehouden en verhoord. De zaak is in onderzoek.

Mes op zak

VIANEN - Bij een woning aan de Hazelaarstraat is een 51-jarige man uit Vianen aangehouden omdat hij een mes op zak had. De politie ontving maandagavond omstreeks 22.15 uur de melding dat de man bij een bewoner van de Hazelaarstraat voor de deur stond, maar niet welkom was. De man wilde echter niet weggaan en werd vervelend. Daarom werd de politie gebeld. Agenten vroegen de man om te vertrekken, maar in plaats van hieraan gehoor te geven, pakte hij een keukenmes uit zijn zak. De man is aangehouden en ingesloten op het politiebureau. Het mes is in beslag genomen.

Afsteken vuurwerk bestraft

IJSSELSTEIN Maandag 7 januari rond 16.35 uur kreeg de politie een melding over twee jongens die vuurwerk aan het afsteken waren aan de Kerspellaan. Omwonenden ondervonden overlast. Ter plaatse bleek na telefonisch contact met de vader dat de jongens, van 9 en 12 jaar uit IJsselstein, met toestemming van hem het vuurwerk afstaken. Vuurwerk afsteken op 7 januari is echter verboden. In overleg met de vader krijgen zijn zoons een alternatieve straf.

Diefstal bierflessenkratten

IJSSELSTEIN Maandag 7 januari rond 14.50 uur kreeg de politie een melding van personeel van een supermarkt aan de Praagsingel. Enkele personeelsleden hadden twee jongens van 14 en 16 jaar (uit Nieuwegein en IJsselstein) betrapt op diefstal van twee kratten met lege bierflessen. Ter plaatse konden politieagenten de twee bij de inleverautomaat aanhouden voordat zij de kratten wilden inleveren. De ouders zijn in kennis gesteld en daarna zijn de jongens weer in vrijheid gesteld.