Persberichten Binnensticht, 11.15 uur

Utrecht, 08-01-2008

Man overleden

ZEIST Op zaterdag 5 januari raakte een man met een scootmobiel te water. Hij overleed op zondag 6 januari in het ziekenhuis.

Op zondagmiddag rond 14.25 uur kreeg de politie de melding dat een man op de Tiendweg in een sloot lag. De politie, brandweer en GGD gingen met spoed ter plaatse. Het slachtoffer, een 82-jarige man uit Zeist, werd uit het water gehaald. Hij was zwaar onderkoeld en werd met spoed per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Daar overleed hij op zondag 6 januari.

Het slachtoffer was door onbekende oorzaak met zijn scootmobiel van de weg geraakt en de sloot ingereden. Daar werd hij door een getuige aangetroffen.

Wel bier, niet te veel

BUNNIK Op maandag 7 januari werd een automobilist gecontroleerd omdat hij in zijn auto aan het drinken was.

Rond 14.35 uur kreeg de politie de melding dat een man op de Van Hardenbroeklaan in een geparkeerde auto bier aan het drinken was. Agenten gingen ter plaatse en zagen dat de betreffende verdachte met zijn auto wegreed. Zij controleerden de bestuurder, een 55-jarige man uit Bunnik. Bij de blaastest blies hij een P/A (pass/alert). Voor een beginnend bestuurder zou dat teveel zijn, maar dat was de man niet. Hij had dus niet te veel gedronken. Hij mocht zijn weg vervolgen.

Plakker betrapt

DE BILT Op maandag 7 januari werd een plakker op heterdaad betrapt.

Rond 13.20 uur zagen agenten dat een man op de Utrechtseweg ter hoogte van het Boetselaarpark een poster op schakelkast aan het plakken was. De verdachte, een 22-jarige man uit Erica, kreeg een bekeuring voor illegaal plakken. Hij was in het bezit van bijna tweehonderd posters van verschillende dance-events. Deze werden in beslag genomen.