WINC Internet & Communications B.V. neemt GPSplaza.nl over


NAARDEN, 20080108 -- Naarden, 8 januari 2008 - WINC Internet & Communications B.V., de onderneming achter verschillende succesvolle webshops als Mobileplaza.nl, Soundxplosion.nl en Koopjessite.nl, maakt vandaag bekend dat het GPSplaza.nl heeft overgenomen. GPSplaza.nl verkoopt sinds 2003 GPS/ navigatiesystemen en -toebehoren. Met de overname kan WINC ook deze webshop tot haar lijst van gevestigde en groeiende ondernemingen toevoegen.

De overname van GPSplaza.nl past binnen de strategie van WINC om haar positie binnen gespecialiseerde marktsegmenten te versterken. Met Mobileplaza.nl is WINC reeds één van de grootste aanbieders van GSM accessoires en met Soundxplosion.nl is WINC de grootste aanbieder van DJ gear. "Met WINC's jarenlange ervaring op het gebied van online retail en de technische knowhow die wij in huis hebben kunnen wij GPSplaza.nl nog sterker maken in haar segment", aldus Michel Mijerink, directeur van WINC.

In 2007 heeft WINC haar Content Management Systeem volledig geïntegreerd in haar logistieke platform. "Al onze webshops zijn voorzien van één volledig geautomatiseerd systeem dat ons in staat stelt om met weinig resources niet alleen groot aantal orders te verwerken maar ook onze shops up-to-date te houden. Dit geavanceerde backoffice systeem is in samenwerking met Mediaxplosion ontwikkeld en relatief makkelijk te implementeren in complexe webshops", aldus Meijerink. Inmiddels is GPSplaza.nl zowel technisch als operationeel volledig geïntegreerd in de bedrijfsactiviteiten van WINC. De huidige vormgeving van GPSplaza.nl is onveranderd gebleven, maar zal in de toekomst aangepast worden.

Over WINC Internet & Communications B.V.
WINC Internet & Communications B.V. is opgericht in 2000 en heeft sindsdien een sterke positie verworven als online retailer met verschillende gespecialiseerde webshops. Met Mobileplaza.nl is WINC één van de succesvolste aanbieders van GSM accessoires, Soundxplosion.nl is in Nederland de nummer één op het gebied van DJ gear en met de overname van GPSplaza.nl is WINC nu ook een gevestigd speler in de GPS- en navigatiemarkt. Recent heeft WINC Koopjessite.nl gerelaunched in de vorm van een "one day offer shop". Met innovatieve webshops, kwaliteitsproducten, goede service en snelle leveringen streeft WINC naar het bieden van een uitstekende online winkelervaring.