Gemeente Heemskerk


donderdag, 10 januari 2008

Giften herbouw kinderboerderij stromen binnen

De giften voor de herbouw van kinderboerderij Dierendorp stromen binnen, net als de blijken van medeleven, het aanbod van dieren, bloemen en andere spontane reacties. In het komende weekend worden diverse sponsoracties gehouden, onder andere door Radio Heemskerk/Café Lokaal en fitnessinstituut Life Style. De gemeente verdubbelt de opbrengst van deze acties. Bovendien staat woningbouwcorporatie WOONopMAAT garant voor de herbouw.

Al het geld dat wordt ingezameld (rekeningnummer 13.60.82.734 van de Rabobank te Heemskerk onder vermelding van Kinderboerderij) krijgt een aparte bestemming. Het wordt besteed aan de dieren en aan de inrichting van het terrein, bijvoorbeeld aan informatieborden over de dieren, aan nieuwe bankjes en aan een speeltoestel voor de kinderen. Op dit moment is er EUR 1819,28 binnengekomen op de rekening.

WOONopMAAT garant
Daarnaast heeft WOONopMAAT aangeboden garant te staan voor de herbouw. Zij hebben aan geboden om de bouw van af het begin te begeleiden. Dit houdt in het teken- en rekenwerk en de bouwbegeleiding. Bovendien staat WOONopMAAT garant voor het verschil in de kosten. De gemeente ontvangt een bedrag van de verzekering en had al een bedrag gereserveerd voor een gepland educatief centrum. WOONopMAAT financiert het verschil tussen dit bedrag en de totale kosten van de herbouw. De bedoeling is de bouw te laten uitvoeren in het kader van de leerlingbouwplaatsen, zodat jongeren uit de IJmond betrokken zijn bij de herbouw van de kinderboerderij.

---