Gemeente Haaksbergen

Rioolwerkzaamheden in januari en februari

In de maanden januari en februari van 2008 worden gedeelten van het rioolstelsel in de wijken Zienesch, Hassinkbrink en de straten Scholtenhagenweg en Wagnerstraat gereinigd en/of geïnspecteerd.

De rioolstelsels worden onder hoge druk gereinigd en met behulp van een rijdende tv-camera op gebreken geïnspecteerd. Een exacte datum wanneer bij u in de straat het riool wordt gereinigd en geïnspecteerd, is niet aan te geven aangezien er bij regen en vorst geen werkzaamheden in het riool kunnen worden uitgevoerd.

Tijdens de rioolreiniging kan het voorkomen dat de rioolaansluiting van uw woning onder druk komt te staan. Er kan dan water uit de watersloten van het toilet en andere afvoeren omhoog komen, doordat er lucht via de watersloten ontsnapt.

Wij raden u dan ook aan, als u lang uit huis gaat, het deksel van uw toilet neer te klappen. Andere afvoeren kunt u afsluiten met een dweil. Na afloop van de reinigingswerkzaamheden bij u in de straat is het raadzaam om even alle kranen open te zetten, hierdoor lopen de watersloten weer vol, zodat u geen last krijgt van stankoverlast.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Haaksbergen, gemeente@haaksbergen.nl of telefoonnummer 053-5734567.