Ingezonden persbericht


Onafhankelijk onderzoeksbureau positioneert software ag in leiderskwadrant voor business process management-suites

Amsterdam, 11 januari 2008 - Gartner heeft Software AG gepositioneerd in het leiderskwadrant in het onlangs gepubliceerde Magic Quadrant for Business Process Management Suites, 2007. Het rapport is opgesteld door Janelle Hill, Michele Cantara, Eric Deitert en Marc Kerremans en is gepubliceerd op 14 december 2007. De erkenning van Gartner volgt op het bericht uit december 2006 dat webMethods BPMS - de volledige business process management suite van Software AG - ook het ontwerpen, uitvoeren, monitoren en beheren van processen omvat. Een kopie van het rapport is beschikbaar op www.SoftwareAG.com/award.

Gartner onderbouwt hun bevindingen als volgt: "De leiders onderscheiden zich door hun voortdurende focus om een 'paradigm shift' tot stand te brengen om de betrokkenheid van gebruikers bij het verbeteren van processen te vergroten. Zij maken dit mogelijk door het inzetten van een expliciete, modelgedreven oplossing in plaats van een traditionele op programmacode gerichte aanpak."

webMethods BPMS levert een volledig geïntegreerd platform voor het verbeteren van processen. Het platform komt tegemoet aan de eisen en wensen van alle gebruikers, zoals business analisten, IT-ontwikkelaars, proceseigenaren, lijnmanagers en kennniswerkers. Gebruikers kunnen met behulp van een intuïtieve en gemakkelijk te gebruiken interface gezamelijk bedrijfsprocessen van begin tot eind modelleren, automatiseren, monitoren en verbeteren. Belangrijke kenmerken van webMethods BPMS zijn: gepatenteerde business activity monitoring (BAM), ingebouwde simulatie, adaptieve menselijke workflow, een uitgebreide metadata repository, geïntegreerd beheer van business rules en samengestelde applicatieontwikkeling zonder dat hiervoor codering is vereist. Daarnaast wordt toegevoegde waarde geleverd door out-of-the-box integratie met Software AG's uitgebreide enterprise service bus (ESB), governance van de levenscyclus van service oriented architecture (SOA) en applicatiemodernisatie.

In Gartner's analyse van de BPMS-markt, merkt het onderzoeksbureau ook op: "Aan het eind van 2006 bereikte de BPMS-markt al een totale omzet uit software van $1.7 miljard (ruim 1 miljard euro) en begon op dat moment kenmerken te vertonen van een algemeen geaccepteerde markt. Dat wil zeggen dat de markt wordt gekenmerkt door bewezen technologie, stabiele leveranciers, consolidatie van aanbieders en een snelle adoptie onder gebruikers. De BPMS-markt is wat groei betreft het tweede segment van de middleware-markt." Gartner schat dat de BPMS-tot 2011 een gemiddelde groei zal kennen van meer dan 24 procent per jaar.

###

Over Software AG
Software AG is de grootste onafhankelijke leverancier van infrastructuur voor software. Onze 4.000 internationale klanten bereiken meetbare bedrijfsresultaten door het moderniseren en automatiseren van hun IT-systemen en het snel bouwen van nieuwe systemen en processen. Klanten kunnen met Software AG's oplossingen voldoen aan hun groeiende eisen en wensen.

Ons toonaangevende productportfolio omvat de beste oplossingen voor het beheren van data, het mogelijk maken van Service-Oriented Architecture en het verbeteren van bedrijfsprocessen. Door de combinatie van bewezen technologie met marktkennis en best practices kunnen onze klanten hun organisaties sneller verbeteren en onderscheiden.

Software AG heeft meer dan 35 jaar ervaring in de IT-markt. De organisatie heeft ruim 3.800 medewerkers in dienst, verdeeld over vestigingen in vijftig landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Duitsland. Software AG is genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange (TecDAX, ISIN DE 0003304002 / SOW). In 2006 boekte Software AG een omzet van 483 miljoen euro. Meer informatie over Software AG is te vinden op www.softwareag.com

Contact
Eefje Bouwmans
Marketing Specialist
Software AG
Telefoon 020-7783600

Aleksandra Andjelic
PR-adviseur
aleksandra@eigen-zinnig.nl
Telefoon 06 24 24 56 79