Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

29e Hot Air Balloon Week in Filzmoos

SKIEN, DINEREN EN BALLONVAREN IN FILZMOOS
KLEIN FAMILIEGEBIED MET AANSLUITING OP SPORTWELT AMADE BIEDT MEER

Filzmoos, september 2007 ­ Waar kookt de beste vrouwelijke kok ter wereld? In het Oostenrijkse familieskigebied Filzmoos in Hotel Hubertushof! Waar is het mogelijk om tijdens je wintersportvakantie een adembenemende ballonvaart te maken? Alweer in Filzmoos! In dit internationaal befaamde ballonvaartcentrum wordt medio januari alweer de 29e Hot Air Balloon Week georganiseerd. Bij nader inzien blijkt deze kleinschalige gemoedelijke wintersportbestemming verrassend veelzijdig.

Gelet op de kleinschaligheid van het dorp heeft Filzmoos verrassend veel te bieden. Een hele reeks restaurants wedijvert om de mooiste culinaire prestaties, met als absolute top het restaurant van Hotel Hubertushof waar Johanna Maier met de pollepel zwaait. Met haar 4 Gault Millau-kookmutsen en 2 Michelin-sterren is zij onbetwist de beste vrouwelijke kok ter wereld. Een ander gebied waarop Filzmoos wereldfaam geniet is het ballonvaren. Van 12 tot 19 januari 2008 vindt de 29e 'Grizzly Gaz Hot Air Balloon Week' plaats, met als hoogtepunt voor alle gasten de spectaculaire 'Balloon Glow' in de avond van zondag 13 januari. Tijdens het hele winterseizoen kunnen avontuurlijk ingestelde wintersporters vanuit Filzmoos adembenemde ballonvaarten maken.

Nieuw in Filzmoos
Filzmoos blijft volop investeren in verbetering van alle voorzieningen. Tijdens het afgelopen sneeuwarme seizoen heeft Filzmoos al bewezen één van de meer sneeuwzekere skigebieden van Oostenrijk te zijn. Komend seizoen kan het dorp de kwaliteit van de pistes nog beter controleren, dankzij de aanleg van een spaarbekken voor bronwater waarmee tijdens koude periodes op een natuurlijke manier de seizoensverlengende kunstsneeuw wordt aangemaakt. Een ander nieuwtje is de uitbreiding van het Erlebnispark, met zijn verschillende zwem- en saunafaciliteiten, met een sauna in de buitenlucht.

Nederlandse skileraren
Het skigebied van Filzmoos is ideaal voor kinderen omdat alle pistes centraal beneden in het dorp eindigen. Ouders hoeven nooit te vrezen dat hun kroost ergens in een buurdal blijft steken. Ook de drie skischolen van Filzmoos bedienen kleine kinderen 'op maat' aangezien zij ruim voldoende Nederlandse skileraren en -leraressen in dienst hebben. Filzmoos denkt zelfs aan de opgroeiende jeugd (en de portemonnee van de ouders): naast het lage skipas-kindertarief voor de jaargangen tot 1992 is er een speciaal jeugdtarief voor de jaargangen 1989, 1990 en 1991.

Filzmoos is een gezinsvriendelijk skidorp in het Oostenrijkse Salzburgerland. Het op 999 km van Utrecht gelegen dorp telt ruim 3500 gastenbedden. Het sneeuwzekere skigebied telt vijf sleepliften, twee moderne stoeltjesliften en een snelle 6-persoonscabinebaan (Papagenobahn). Het skigebied is ideaal voor beginners en kinderen, maar biedt ook goede mogelijkheden voor gevorderde skiërs, langlaufers, toerskiërs en wandelaars. De skipas is onbeperkt geldig in SkiAmadé, een samenwerkingsverband van 5 topskigebieden, waaronder de nabijgelegen Salzburger Sportwelt. Filzmoos is internationaal vermaard als ballonvaartcentrum dat jaarlijks medio januari de Hot Air Balloon Week organiseert. Filzmoos ligt 72 km ten zuidoosten van Salzburg waardoor het mogelijk is om met het vliegtuig te reizen. Veel hotels in Filzmoos bieden een transfermogelijkheid. Voor meer informatie zie: www.filzmoos.at (winter: www.filzmoos.at/w-home-nederlands.html)