Time : 09:11:12
Date : 12 January 2008
Sender Name: Korean Motor Company nv

Hyundai blijft Belgisch marktleider SUV in 2007, Tucson de meest verkochte SUV op de Belgische markt.


* Hyundai voor 3e opeenvolgende jaar marktleider SUV
* Hyundai blijft 2e Aziatische merk op de Belgische markt
* Tucson blijft populairste SUV in België

* Santa Fe op de 4e plaats

De laatste Febiac cijfers liegen er niet om. Korean Motor Company, de Belgisch-Luxemburgse invoerder van Hyundai, heeft weer een prima jaar achter de rug. In een markt die stabiel is gebleven (- 0,26 %) heeft Hyundai goed stand gehouden. Met 675 inschrijvingen minder dan in 2006, blijft Hyundai het 2e Aziatische merk op de Belgische markt. Hyundai staat in het algemeen klassement op de 14e plaats, voor Seat, Kia en Nissan. Het algemene marktaandeel van het Koreaanse merk bedraagt 2,26 %.

Ruim 6.500
Hyundai blijft ook onbetwiste SUV marktleider. Met meer dan 6.500 verkochte SUV's blijft het Koreaanse merk stevig aan de leiding staan, voor Toyota, Nissan, BMW en Land Rover. Niet minder dan 3.933 Tucsons werden geïmmatriculeerd, en daarmee blijft hij voor het derde jaar op rij de populairste SUV op de Belgische markt. Ook opmerkelijk is de vierde plaats van de nieuwe Santa Fe. Met 2.592 inschrijvingen doet hij het beter dan de BMW X3, X5, Mercedes M-Klasse, en Kia Sportage.

Speciale series op basis van 2WD
Van de populaire Tucson en Santa voorziet Hyundai op het salon ook verschillende speciale series, op basis van hun tweewielaangedreven versies. Zo is er een Tucson Arizona en Yellow Stone, en een Santa Fe Colorado met een pak extra uitrusting.
Er is al een Tucson vanaf 14.999 ¤ inclusief BTW, een Santa Fe wisselt voor 22.799 ¤ inclusief BTW van eigenaar (nettoprijzen).

Voor meer info of interviews op de Hyundai-stand tijdens het autosalon:
William Meerschaut
0475 26 16 09.

URL: http://www.hyundai.presscorner.be