Politie Drenthe

Zondag

Emmen, 13-01-2008

Politie vordert rijbewijs in na ongeval met drank op

BARGER COMPASCUUM Zaterdagnacht heeft de politie het rijbewijs ingevorderd van een 38-jarige man uit Klazienaveen. Hij was op de Postweg naast de weg geraakt met zijn personenauto en had drie bomen geraakt. De man b leef ongedeerd, zijn auto raakte zwaar beschadigd. Hij had gedronken en kwam bij de blaastest uit op 1,5 promille. Na verhoor kreeg hij een dagvaarding mee en kon zijn rijbewijs achterlaten. (08-103697)

Politie zoekt wit taxibusje in verband met aanrijding

SMILDE Zaterdagnacht heeft de chauffeur van een nog onbekend wit taxibusje op de Rijksweg van Hoogersmilde naar Smilde bij het inhalen een personenauto geraakt. Daarbij is schade ontstaan, maar de chauffeur is doorgereden zonder te stoppen. Een 22-jarige man uit Smilde meldde de aanrijding bij de politie. Hij reed naar eigen zeggen in de genoemde richting toen zijn auto werd ingehaald door een wit taxibusje. De bestuurder hiervan reed erg dicht langs hem heen en raakte de linkerzijkant van zijn auto. Een onderzoek leverde tot nu toe geen resultaat op. De betreffende chauffeur of zijn werkgever kan contact opnemen met de politie van de basiseenheid Hoogeveen West / Midden Drenthe op telefoon 0900 8844. Het ongeval vond plaats omstreeks 04.30 uur. (08-103698)

Politie houdt alcomobilisten aan

EELDE Zaterdagmiddag trof de politie op de Burgemeester J. Legroweg een 39-jarige man uit Winschoten aan in zijn auto. Hij had gedronken, bijna 1,3 promille. Hij kreeg een proces-verbaal, maar mocht zijn rijbewijs nog net houden. (08-103577)

EES Zaterdagnacht controleerde de politie op de Odoornerstraat een 37-jarige man zonder vast adres in Nederland. Hij reed in een personenauto, terwijl hij had gedronken. Vanwege het promillage van bijna 1,7 is het rijbewijs ingevorderd. (08-103644)

HOOGEVEEN Zaterdagnacht zagen agenten op de Grote Kerkstraat een 29-jarige man uit Witteveen in zijn auto rijden. Hij had gedronken, zo bleek bij de controle. De uitslag was 1,3 promille, reden om het rijbewijs in te vorderen. (08-103688)

Auto te water

NIEUW AMSTERDAM Zaterdagnacht reed een 19-jarige jongeman uit Berger Compascuum met zijn auto over de Vaart NZ. In een bocht raakte hij in een slip en schoot het water in. Hij kon zelf uit de auto komen en zwom naar de kant. Hij had wel gedronken. Bij de blaastest die volgde kwam hij uit op 0,85 promille. (08-103711)

Politie vordert rijbewijs in na snelheidsovertreding

ASSEN Zaterdagavond heeft de politie tijdens een nachtelijke controle op snelheid het rijbewijs ingevorderd van een 31-jarige man uit Gasselternijveenschemond. Hij reed over de A28 met een snelheid van 174 kilometer per uur. (08-103667)

Politie onderzoekt overval videotheek

ASSEN Zaterdagavond rond 20.30 uur heeft een nog onbekende man geld weggenomen uit een videotheek aan de Kleuvenstee. Hij deed dat door de 19-jarige medewerkster te bedreigen met een wapen, waarop zij hem geld gaf. Daarna vluchtte de dader naar buiten. Een zoekactie die met meerdere surveillance-eenheden is uitgevoerd, heeft tot nu toe geen resultaat gehad. De politie verricht nader onderzoek.

Mogelijk heeft de verdachte zich voor de overval een tijdje opgehouden in de buurt van de videotheek en op een geschikt moment gewacht. Misschien zijn er mensen geweest die een man in die tijd daar hebben gezien, en die met deze beroving in verband kan worden gebracht. Na de overval is de man te voet gevlucht in de richting van de Goorns, het gedeelte van Marsdijk waar de straatnamen eindigen op Goorn.

Als er mensen zijn die hierover informatie hebben, worden zij verzocht om contact te zoeken met de politie van Assen Noord / Aa en Hunze op telefoon 0900 8844. (08-103606)

Verdachte gewelddadige diefstal weer vrijgelaten

EMMEN Vrijdagnacht heeft de politie een 35-jarige man uit Emmen aangehouden op verdenking van een gewelddadige diefstal. Zie hiervoor het bericht van zaterdag 12 januari. Uit onderzoek is duidelijk geworden dat deze verdachte het feit niet heeft gepleegd, waarna hij is vrijgelaten. Bij zijn aanhouding had hij de politiemensen bedreigd. Daarvan wordt wel een dossier opgemaakt. (08-103468)

Politie houdt verdachte mishandeling aan

ASSEN Zaterdagnacht heeft de politie op de Brink een 34-jarige man zonder woonadres in Nederland aangehouden. Hij had een 26-jarige man uit Assen een bloedneus geslagen. De ruzie ontstond toen dezelfde verdachte de vriendin van de Assenaar lastig viel. De man is ingesloten en kan een proces-verbaal tegemoet zien. (08-103682)

Politie houdt verdachten aan na vechtpartij

RODEN Zaterdagnacht kreeg de politie een melding van een vechtpartij in de Heerestraat. Twee groepen hadden een conflict met elkaar. Toen de politie ter plaatse kwam, bleken een 21-jarige man en een 20-jarige vrouw uit Roden klappen te hebben gehad. Daarvoor zijn twee verdachten aangehouden en ingesloten. Dat zijn twee jongemannen uit Roden van 17 en 19 jaar. De politie onderzoekt deze zaak nog verder, omdat er mogelijk nog meer aangiftes volgens en het totaalbeeld van de situatie nu nog niet duidelijk is. (08-103704)

Mannen aangehouden na mishandeling

EMMEN Zaterdagnacht heeft de politie in de Wilhelminastraat twee Emmenaren, 22 en 30 jaar oud, aangehouden. Zij worden verdacht van mishandeling van een 49-jarige man uit Nieuw Dordrecht. Wat de aanleiding is geweest is niet bekend. Het slachtoffer deed aangifte. (08-103706)

Man aangehouden met drugs bij toegangscontrole

HOOGEVEEN Zaterdagnacht troffen horecaportiers in de Schutstraat bij een controle cocaïne en wiet aan bij een 27-jarige man uit Nieuwlande. Hij werd aangehouden en overgedragen aan de politie, die proces-verbaal opmaakt. (08-103619)

Politie houdt verdachte belediging aan

BEILEN Zaterdagnacht heeft de politie een 27-jarige man uit Dwingeloo aangehouden op de Domoweg. Nabij een discotheek schold hij een politieman uit waarop hij mee mocht naar het bureau. Hij krijgt een proces-verbaal wegens belediging. (08-103709)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.