Gemeente Dongeradeel

Rampen en calamiteiten


---

Informatiebijeenkomst over het starten van een bedrijf

De Kamer van Koophandel Friesland en de gemeente Dongeradeel organiseren op maandag 14 januari 2008 van 19.30 tot 21.30 uur in het stadhuis van Dokkum een informatiebijeenkomst over het starten van een eigen bedrijf. Tijdens de bijeenkomst staat de weg naar het ondernemerschap centraal: welke stappen moet en kan een ondernemer zetten bij het starten van een eigen bedrijf? En wie kunnen daarbij behulpzaam zijn? De Kamer van Koophandel geeft handvatten en reikt mogelijkheden aan.

Velen denken er wel eens over om zelfstandig ondernemer te worden. Door regelgeving, onduidelijkheid of andere belemmeringen lijkt zelfstandig ondernemen soms onhaalbaar. Tijdens de bijeenkomsten wordt geprobeerd drempels te verlagen en richting te geven aan de voorbereidingen voor het starten van een bedrijf. De Kamer van Koophandel Friesland en de gemeente Dongeradeel gaan in op het ondernemerschap vanaf het moment dat een ondernemer werkt aan het ondernemingsplan (startfase) en de mogelijkheden van coaching tijdens de start en de groeifase. Een bedrijfsadviseur van de Kamer van Koophandel Friesland vertelt tijdens deze bijeenkomst wat ondernemers te wachten staat bij de start van een bedrijf.

De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die overweegt een bedrijf te starten. Belangstellenden kunnen zich tot 10 januari gratis aanmelden bij Freerk Dijkstra, telefoon: 0519 298 851 of e-mail: f.dijkstra@dongeradeel.nl.