AKO opent vestiging op metrostation Rotterdam Beurs


Leeswinkelketen AKO sluit overeenkomst met RET voor exploitatie kiosk(en)

ROTTERDAM, 20080111 -- AKO opent op maandag 14 januari 2008 een winkel op het metrostation Rotterdam Beurs. Voor Rotterdam betreft het de eerste AKO-kiosk op een metrostation.

De leeswinkelketen geeft hiermee een verdere invulling aan haar groeiplannen op drukke vervoersknooppunten. Zo opende AKO eerder al een winkel op Rotterdam Airport en heeft het afgelopen zomer in Amsterdam de eerste metrowinkel geopend op het station Waterlooplein.

De metro speelt voor het stadsvervoer een steeds belangrijkere rol binnen de grootstedelijke regio's. Derhalve heeft de winkelketen een overeenkomst gesloten met het vervoersbedrijf RET, waarbij AKO op termijn naast station Beurs een verdere expansie met kiosken binnen het metronetwerk voor ogen heeft.

De winkel zal worden ingericht volgens het beproefde AKO-kioskconcept, waarbij het assortiment bestaat uit: kranten, tijdschriften en boeken, aangevuld met rookwaren, frisdrank, zoetwaren en loterijen.

Tevens verwacht AKO op korte termijn in Rotterdam nog een tweede nieuwe winkel te openen. "Het betreft een stadswinkel welke op een echte toplocatie in het centrum van Rotterdam zal worden gevestigd", aldus AKO-directeur Roland van Geest.

Met de voorgenomen opening van deze winkel en de metrokiosk op station Beurs komt het aantal door AKO geëxploiteerde winkels in de regio Groot-Rotterdam uit op 10. In totaal exploiteert AKO in Nederland ruim 100 leeswinkels, waarvan 16 op de luchthaven Schiphol en in totaal 43 op de NS treinstations. AKO is onderdeel van het in Gilze gevestigde mediaconcern Audax.