Ingezonden persbericht


The BeatClub, Nederlands oudste house-concept keert na 16 jaar terug in Amsterdam


- Sinds 1989 -

De house karavaan van The BeatClub keert na 16 jaar terug in Amsterdam, en hoe. Op zaterdag 8 maart wordt er groots uitgepakt in Amsterdams meest functionele warehouse. Het programma verdeeld over twee zalen telt 10 top artiesten van de bovenste plank met onder andere Derrick May, MR C, DJ Per, Tom de Neef en Lucien Foort. RAVE RAVE RAVE!!!

The BeatClub keert in 2008 terug naar waar het ooit allemaal begonnen is, Amsterdam. In 1989 organiseerde DJ Per de eerste Amsterdamse BeatClub editie in Paradiso en ontketende daarmee de grootste dance-hype die Nederland ooit kende. In 3 jaar tijd organiseerde The BeatClub roemruchte raves op veelal illegale plekken en vervulde daarmee een pioniers rol. In 1992 werd in AHOY de kroon gezet op 3 jaar lang heftige events met de eerste mega-rave in Nederland. In de line-up stonden toen onder meer L'il Louis, Snap, Mike Pickering (Hacienda), Per en Eddy de Clercq.

Nu 19 jaar later is The BeatClub levendiger dan ooit met in maart 2008 opnieuw een eikpunt in haar roemrijke geschiedenis. Na 16 jaar afwezigheid in Amsterdam presenteert The BeatClub op zaterdag 8 maart een kersverse editie met een programma om van te watertanden.

In de grote zaal staan de abolute grootmeesters uit de internationale house geschiedenis. Niemand minder dan dan Derrick May, de man die geschiedenis schreef met 'Strings of Life', zal laten zien waarom hij nog steeds een enorme aantrekkingskracht heeft op de Nederlandse house-scene. Uit London komt MR C, oprichter van The End (London), voormalig voorman van The Shamen ('Move any Mountain', 'Ebenezer Good') en compilator van een klassiek X-Mix album. Onmiskenbaar in de line-up is oprichter van The BeatClub en tevens resident dj van het eerste uur DJ Per. In de beginjaren van The BeatClub draaide hij vaak sets van wel 10 uur. De Brit Paul Jay, organisator van de legendarische Soho Connection in Paradiso complementeert de all-star line-up in de grote zaal.

In de bovenzaal staat een eveneens imponerende line-up, internationaal aangevoerd door de Belg Tom de Neef (Stealth/ Hed Kandi). De Neef wordt vaak geroemd als de protégé van Roger Sanchez en is wereldwijd resident van Hed Kandi. De Nederlandse grootmeesters die het klassieke house gevoel gaan weergeven zijn allen pioniers en kartrekkers van de kwaliteits-dance in Nederland en kennen hun klassiekers als geen ander. We noemen Marnix (Loveland), Lucien 'Quadrophonia' Foort en Marcello (iT, Chemistry). De zaal wordt mede gehost door Nachtwerk, voortgekomen uit Q-events, de organisatie bekend van FLITE (Loos gebouw) en het Royal Open Air Event (Koninginnedag voor de RoXY).

De locatie waar The BeatClub neerstrijkt is altijd van groot belang geweest. In de roemruchte BeatClub geschiedenis zijn onder ander woontorens, circustenten, warehouses en sporthallen te vinden. Ook was The BeatClub de eerste met een serie feesten te water. Voor de terugkeer naar Amsterdam is in The Powerzone de meest geschikte locatie gevonden om het gevoel van de BeatClub weer te geven. Sluitingstijd is 6.00 uur!! en geen last van buren, parkeerwachters en burgertrutten.

De kaartverkoop voor The BeatClub start op maandag 14 januari. De eerste 300 kaarten worden via de vernieuwde website van The Beatclub verkocht met een speciale web-korting. Check