Politie Drenthe

Maandag

Assen, 14-01-2008

Rijden onder invloed

HOOGEVEEN Op Het Haagje in Hoogeveen hield de politie zondagavond een 49 jr. automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken (1,2 promille). Na het afleggen van een verklaring is hij met een rijverbod van vijf uur in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (08-103800)

Politie vordert rijbewijs in

ZUIDVELDE Zondagmiddag vorderde de politie het rijbewijs in van een 60 jr. automobilist uit Peest. De man reed met een snelheid van 145 km per/uur over de Asserstraat in Zuidvelde. Op deze weg is 80 km de maximumsnelheid. De politie controleerde met de lasergun.

Hotelgasten bestelen gastheer

EMMEN Twee jongens van 18 en 19 jr. uit Zweden zijn in de nacht van zondag op maandag aangehouden op verdenking van diefstal. De twee logeerden in een hotel in Emmen. Daar werden ze door een beveiligingsmedewerkster betrapt bij het stelen van etenswaren uit de koelcel van het hotel. De vrouw waarschuwde de politie waarop de twee werden aangehouden. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten. Namens het hotel is aangifte gedaan. (08-103842)

Buurtbewoners houden man aan

ASSEN Bewoners van de Runde in Assen hielden zondagavond een 21 jr. inwoner van die plaats aan op verdenking van diefstal. De man werd aangetroffen op het platte dak van een schuurtje. Hij droeg een bivakmuts. In deze buurt worden de laatste tijd vaak kratjes bier uit tuinen en schuurtjes gestolen. Een tweede verdachte kon ontkomen. In de buurt zijn twee fietsen aangetroffen waarvan één afgelopen week in dezelfde buurt gestolen is. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. (08-103825)

Geheime zender uit de lucht

KLAZIENAVEEN Zondagmorgen maakte de politie een einde aan de uitzendingen van de zender Flodderfamilie. Men zond uit vanuit een woning aan De Lauden in Klazienaveen. De politie stelde een onderzoek in na klachten. Bij de komst van de politie was men aan het zenden. Diverse apparatuur is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de 25 jr. bewoner en een 33 jr. inwoner van Klazienaveen. (08-103718)

Zie onze startpagina voor een bericht over de aanhouding van een verdachte die vluchtte na het veroorzaken van twee aanrijdingen.

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.