Persberichten stad Utrecht, 11.30 uur

Utrecht, 14-01-2008

Bumperdieven

DE MEERN In de nacht van zondag 13 op maandag 14 januari werden drie mannen aangehouden op verdenking van de diefstal van een autobumper.

Rond 03.00 uur kreeg de politie de melding dat enkele mannen op de Windstilte de bumper van een auto hadden gedemonteerd en nu in de richting van de Keerkring liepen. Twee politie-eenheden gingen met spoed ter plaatse en agenten zagen een auto met daarin drie inzittenden vanaf de Keerkring wegrijden. De bestuurder kreeg een stopteken.

De achterpassagier had inderdaad een bumper op schoot. Daarop werden de drie verdachten, een jongen van 16 en twee jongemannen van 19 jaar en allen uit De Meern, aangehouden. Hun auto en de bumper werden in beslag genomen. Het drietal is in het politiebureau ingesloten en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw gewond

UTRECHT Bij een aanrijding met een snorfietser raakte op zondag 13 januari een voetgangster gewond.

Rond 22.00 uur zette een 31-jarige vrouw uit Utrecht haar vuilniszak op de Amsterdamsestraatweg langs de weg. Toen zij naar haar woning terugliep, hoorde zij niet dat een 51-jarige snorfietser uit Utrecht haar via het fietspad naderde. Doordat de vrouw doof is, hoorde zij ook het roepen van de snorfietser niet. Ondanks hard remmen kon de snorfietser een aanrijding niet meer voorkomen. De vrouw werd aangereden en liep daarbij hoofdletsel op. Het slachtoffer werd per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht.

Straatroof

UTRECHT In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 januari werd een jongeman door een groepje jongelui beroofd.

Rond 04.10 uur liep een 19-jarige jongeman uit De Bilt over de Oudegracht. Hij zag dat hem een groepje van vijf jongelui tegemoet kwam lopen. Ter hoogte van de Zwaansteeg werd hij door hen de steeg ingeduwd. Hij werd verbaal met de dood bedreigd en van zijn jas beroofd. Vervolgens lukte het hem om weg te rennen. Het hevig geschrokken slachtoffer deed op zondagmiddag aangifte van de straatroof.

Aan getuigen die de straatroof op de Oudegracht, hoek Zwaansteeg, hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht Centrum op telefoonnummer 0900-8844.

Brand

UTRECHT In een woning heeft op zondagmiddag 13 januari brand gewoed. Twee bewoners werden in het ziekenhuis opgenomen.

Rond 15.55 uur kregen de politie en brandweer de melding van een brand in een woning aan de Mecklenburglaan. Ter plaatse bleek het te gaan om een pand met daarin meerdere appartementen. Op straat troffen agenten twee personen aan die onder het roet zaten. Het ging om de 27-jarige bewoner en een 38-jarige man uit Utrecht. Zij verklaarden via een raam op de eerste verdieping uit het pand te zijn gevlucht en dat er verder niemand in het pand was.

Beiden werden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De 27-jarige bewoner is op de afdeling Intensive Care opgenomen. De 38-jarige Utrechter is een nacht ter observatie opgenomen.

Rond 16.20 uur gaf het brandweer het sein brand meester. Het appartement brandde uit, de omliggende appartementen liepen rook-, roet- en waterschade op. Hoe de brand is ontstaan, wordt onderzocht.

Mishandeling

UTRECHT Op zondagochtend werden twee mannen door meerdere verdachten mishandeld. Beiden liepen letsel op, de verdachten wisten te ontkomen.

Een 23-jarige man uit Rotterdam was met een groepje vrienden uit in het centrum van Utrecht. Zij gingen onder andere naar een horecagelegenheid aan de Potterstraat. Daar maakte de Rotterdammer een opmerking tegen een meisje, die kennelijk niet in goede aarde viel, want vlak daarna werd hij door een man op zijn gezicht geslagen. Die man werd uit de zaak gezet en even later gebeurde hetzelfde met de Rotterdammer.

Hij liep met zijn vrienden over de Potterstraat in de richting van het Janskerkhof. Nog op de Potterstraat werden zij aangevallen door meerdere mannen. De Rotterdammer kwam ten val en werd verscheidene keren geschopt. Een 23-jarige Nieuwegeinse vriend van hem werd meerdere malen op zijn hoofd geslagen. Vervolgens gingen de verdachten ervandoor. Beide slachtoffers liepen letsel aan hun hoofd op, de Rotterdammer ook aan zijn rug. Beiden deden aangifte.

Aan getuigen van de mishandeling wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht Centrum op telefoonnummer 0900-8844.

Inbraak

UTRECHT - In de nacht van zondag 13 op maandag 14 januari werd één man op verdenking van het plegen van een inbraak aangehouden. Twee verdachten wisten te ontkomen.

Rond 02.20 uur kreeg de politie de melding van een inbraak in een pand aan de Stroyenborchdreef. Direct gingen vier politie-eenheden met spoed ter plaatse. In de buurt van het pand waar zou zijn ingebroken, zagen agenten drie jongemannen lopen. Bij het zien van de politie ging het drietal er rennend vandoor. Eén van de verdachten, een 20-jarige jongeman uit Utrecht, kon op de Einsteindreef in zijn kraag worden gevat. De andere twee werden gezien bij een flatgebouw die op de nominatie stond te worden gesloopt. De omgeving werd afgezet, maar de twee verdachten werden niet meer aangetroffen.

Op de plek waar de agenten de verdachten het eerst zagen, troffen zij een tas met gestolen spullen aan. Deze bleken afkomstig uit het pand waar de inbraak was gepleegd. De spullen zijn in beslag genomen.

De aangehouden verdachte is naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Het onderzoek naar hem en de twee ontkomen verdachten wordt voortgezet.

Agressieve verdachte

UTRECHT Een 41-jarige verdachte uit Utrecht werd op vrijdagmiddag 11 januari uiterst agressief bij zijn aanhouding.

Rond 15.10 uur zagen agenten een hen bekende 41-jarige Utrechter in de Catharijnesteeg lopen. Zij wist dat de man nog twee bekeuringen open had staan en hielden hem daarop aan. De Utrechter verzette zich echter hevig en zelfs het gebruik van pepperspray kon hem niet tot bedaren brengen. Pas toen meer agenten ter plaatse waren gekomen, kon de verdachte onder controle worden gebracht en worden geboeid. Door het heftige verzet van de verdachte liepen twee agenten licht letsel (blauwe plekken, striemen) op.

De verdachte is in het politiebureau ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het geweld tegen de agenten. Tevens zal hij de openstaande boetes moeten betalen.

Aanrijding onder invloed

UTRECHT Bij een aanrijding raakte op zaterdag 12 januari een automobilist gewond. Hij had te veel alcohol achter zijn kiezen.

Rond 18.35 uur reed een 46-jarige automobilist uit De Bilt over de Kardinaal de Jongweg. Hij reed vanaf de linkerrijstrook naar de rechterrijstrook, waar op dat moment een 46-jarige automobilist uit Denemarken reed. De man uit de Bilt botste tegen de andere auto, belandde in de berm, botste tegen een boom, vervolgens tegen twee geparkeerde autos en kwam uiteindelijk tegen een fietsenrek tot stilstand.

De politie en GGD kwamen ter plaatse. De Biltenaar bleek veel te veel te hebben gedronken. Hij werd met onbekend gebleven letsel per ambulance naar het Diaconessenhuis in Utrecht gebracht. Om het alcoholgehalte in zijn bloed te bepalen, is een bloedproef bij de verdachte afgenomen. Aan de hand van de uitslag daarvan (duurt enkele weken), wordt proces-verbaal tegen de verdachte opgemaakt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Drugs

UTRECHT Door een politieman in zijn vrije tijd werd aan het begin van de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 januari een drugsdeal gezien. De verdachte werd even later aangehouden.

Rond 00.15 uur zag de politieman dat een man in Hoog Catharijne kennelijk een kleine hoeveelheid drugs aan een andere man verkocht. De agent belde de meldkamer en bleef de dealende verdachte volgen. Door de meldkamer werden andere agenten ter plaatse gestuurd.

Op het Vredenburg werd de verdachte, een 22-jarige man uit Vleuten, aangehouden. Bij fouillering werden bij hem tien bolletjes met daarin vermoedelijk verdovende middelen aangetroffen. Deze werden in beslag genomen en de verdachte werd aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt op grond van de Opiumwet.