Persbericht Eemland zuid, 12.50

Utrecht, 14-01-2008

Oproep getuigen: Vernieling autos en winkelruit

AMERSFOORT In de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 januari heeft de politie twee verdachten aangehouden op verdenking van vernieling van een personenauto.

Omstreeks 01.35 uur kreeg de politie een melding dat twee personen ruiten van geparkeerde autos aan de Bosweg aan het inslaan waren. Ter plaatsen konden agenten aan de hand van het opgegeven signalement twee verdachte mannen aanhouden aan de Stephensonstraat. De 22-jarige man uit Amersfoort en 26-jarige man uit Leerdam zijn ingesloten voor verhoor.

Inmiddels heeft de politie ook meldingen en aangiftes ontvangen van vernieling van autoruiten bij een auto aan de Edisonstraat en een auto bij de hoek Daltonstraat/Franklinstraat. Daarnaast is rond hetzelfde tijdstip een winkelruit op de Leusderweg vernield. De politie verdenkt het duo van betrokkenheid bij deze vernielingen.

De politie roept getuigen op die het inslaan van de ruiten van de autos of winkelruit gezien hebben. Deze personen worden verzocht om contact op te nemen met de wijkrecherche in Amersfoort, via tel. 0900-8844.

Getuigen oproep

HOOGLAND- Een pinautomaat aan het Kraailandhof is in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 00.10 uur mogelijk opgeblazen. Omwonenden hoorden een harde knal, waarna er veel rookontwikkeling ontstond.

Agenten hebben in omgeving uitgekeken naar mogelijke verdachten maar van hen ontbrak ieder spoor. Heeft u informatie over de ontploffing van de pinautomaat, belt u dan met de politie via 0900-8844. De politie heeft de zaak in onderzoek. U kunt ook anoniem informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000

Snelheidscontrole

MAARSBERGEN- Aan de Woudenbergseweg heeft de politie zondagmiddag tussen 14.00 uur en 16.15 uur een snelheidscontrole gehouden.

Tijdens deze controle zijn 1502 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Hiervan zijn 20 automobilisten bekeurd omdat zij harder reden dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 101 km/u.

Aangehouden voor vernieling

AMERSFOORT- Een 16-jarige jongen uit Amersfoort is in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 00.25 uur aangehouden op verdenking van vernieling.

De jongen zou vermoedelijk een winkelruit aan de Arnhemsestraat hebben vernield. Tegen de verdachte is een proces-verbaal opgemaakt. Tijdens zijn aanhouding zijn eveneens drie andere jongens aangehouden die zich met de aanhouding bemoeiden, waaronder een 16-jarige jongen uit Amersfoort die geen gehoor gaf aan een vordering weg te gaan bij de aanhouding. Twee 16-jarige jongens zijn aangehouden voor het beledigen van agenten.

Fietsendieven aangehouden

AMERSFOORT- Zondag 13 januari omstreeks 12.50 heeft de politie twee jongens aangehouden op verdenking van diefstal. De jongens, een 15-jarige en 16-jarige beiden uit Amersfoort, zijn op heterdaad aangehouden toen zij met een fiets op de Jerolomodreef liepen. Deze fiets was afkomstig van diefstal. Tegen deze verdachte is een procesverbaal opgemaakt.